Friday, January 23, 2009

Shooting @ Office.

It was on Wednesday. The Shooting. Bukan tembak menembak. Tapi shooting filem gitu. Haha. The 'higher' authority decided mahu kami di'video'kan. Atau lebih tepat lagi. Nak buat corporate video gitu.

Ada 2 part, 1 yang panjang (panjang mana? wallahualam). Dan yang pendek. Yang pendek ini untuk iklan² dalam TV. But I doubt ade muka kami pun. Haha. So dimemperkenalkan 2 pelakon handalan yang memang sangat pandai berlakon semalam. Haha.


Nazir & Adi

Cahaya ambil gambar sorok2. Huhu. Kang kena marah pulak. :) Seronok tgk kamera sana sini, geram! Nak satu. Hehe.

20 comments:

Kniedaz said...

hehe...kniedaz kalau ada event kat uitm n ada kameraman mesti sembunyi atau toleh tgk lain..malu siott...tak fotogenik la..hahahaha..cahaya tu mesti satu ari tak keje tgk orang usung kamera sana sini...

CAHAYA said...

Cahaya kalau still tu okay lagi kot. Kalau kamera besor2 ni, syok pegang lagi dr amik muka sendiri. Suka sangat! Haha. Dan memang kitorang takde keje pun ari tu.

haritz said...

Mcm berjanji lak, saya dapat jadi extra untuk sebuah drama (ntah ape tajuk). Kawan saya kerja produksi filem, dia offer. Saya kata ok jer. Senang xder dialoq. Modal baju pejabat dan tie. Katanya saya cuma duduk dimeja buat mcm tengah keja, senang..

ps:ari tu dapat RM200 untuk sehari suntuk, ok ler buat tambah poket.

pss:drama tu dah main kat TV3 hehehe

CAHAYA said...

ye ke? wah, tak sangka Cahaya ada kawan artis. Hehe. Nanti dah berjaya, jgn lupa Cahaya. :)

Kniedaz said...

haritz, drama apa tu ek?
dulu masa anna & the king tgh shooting kat ipoh, kami student poli semua register nak jd pelakon tambahan, ramai yg dapat tp time org produksi call umah saya takde so saya terlepasjd extra..time tu ramai yg loaded sbb sehari rm150 byk ari jugak diorg shoot..hehe

CAHAYA said...

Uiyoo, anna and the king ke? dasyat la Kniedaz. Wah! berbakat semua blogger2 kat sini. :)

Good luck korang. Dah glemer jgn lupa Cahaya.

Kniedaz said...

ala....anna n the king tu je yg dahsyat..kniedaz tak p pun..hahaha

CAHAYA said...

hehe. sama gak. ada aura sket. so dasyat la jugak. :)

Ad Rifza said...

Duk tercari-cari dimana cahaya...Tak nampak pun...Rupa2nya dia suke pegang kamera dari shooting...org buatlaa aksi apa-apa ke...buatlaa catwalk ke..bintang walk ke..ahaks..
p/s: Nak masuk kamera gak bleh?Sapa nak offer I blakon?...kah3x..sabo je la..

mummysyafie said...

cahaya tak berlakon sekali ke..ada artis tak?

Sherita Aziz said...

cahaya taknak interprem masuk dlm filem tu sekali ker? hihihihi!

CAHAYA said...

AdRifza,

Haha. Tu la, Cahaya pegang kamera kan. Tu pun curi2 tu amik gambar. Uish. Hampir kena sumpah seranah gak tu. Diorang dok sebut2 action, Cahaya snap gambar. Terus ade suara tya, 'oi ape kamera tu?' haha.

p/s: lenkali je la Cahaya join diorang ni. glemer sangat!

-------------------------------------------

mummySyafie,

kalau ada artis, Cahaya mesti enterfrem. Ni xde, buang karan je. hehe.

besday Abang okay?

CAHAYA said...

sheritaAziz,

kalau lah filem, dah lama Cahaya enterfrem. Dah lama dah nak berlakon. Tapi muka tak layak masuk TV lah! :)

yOnnA said...

akak tak berlakon skali ke :P

Skullsplitter said...

The short one, in production we call it promo, the long one is program. =) don't forget, if you need someone to running your event, production, commercial, music video, wedding video etc with the fresh idea / out of the box, just give me a call! =) ok?

skullspliiter
http://zadhar.blogspot.com

CAHAYA said...

yonna,

takdelah. tak minat!

--------------------------------------------------

skullSplitter,

thanks. Now I know. Waktu diorang explain, I angguk je. Hehe. :)

p/s: Ada business, sure I will call you. :)

Faisal Admar said...

haha mula2 ingat dorang tu staff. terkejut gak leh berambut pjg mcm tu!

bila la faisal nak dapat tawaran berlakon ye lol.

CAHAYA said...

hehe. staff la tu. Adi tu staff sini. Dah kena potong dah rambut dia tu. Haha.

izan said...

cahaya,

seronok tak agak2 dramanya tu..

CAHAYA said...

drama ape? opis ni dah banyak sangat drama. takyah tambah. hehe.

ni video untuk iklan la kak izan. :)