Wednesday, January 27, 2010

There are few things in life more heartwarming than to be welcomed by a cat.

Okay, the title kinda overrated. Haha.

Hati rasa tak sedap. Dup dap dup dap. Ada 2 bungkusan di luar pintu rumah, tapi dalam kawasan pagar. Bom ke? Siapa pula yang datang pagi-pagi Sabtu ni? Eh, tadi takda pun. Macam-macam bermain dalam fikiran bila saya nampak bungkusan-bungkusan tersebut.

Saya masih di dalam. Saya minta adik saya (Ina) tengok dulu since dia dari luar. Bungkusan pertama warna Pink. Paper bag.

Ina menjerit, "Kak Nur, ada susu."
"Huh? Baby ke? Gila ah!" cakap hati saya.

Ina terus beralih ke bungkusan no 2. Beg Toyota, ada bakul kat dalam. Dia terus senyum. Rupanya, ada orang hantar anak kucing yang baru lahir tak sampai pun 1 minggu depan pintu rumah. Siap dengan susu tepung dan botol susu baby kucing. Bagi seram orang je encik tu. Haish!


So, perkenalkan ahli terbaru keluarga kucing di rumah.

Suju (jangan tanya kenapa nama dia ni)

Now, time management problem dah settle. Suju biasanya bangun around 5.30 pagi sebab nak susu. So kena lah bangun awal, bancuh susu dan susukan dia. Waktu ke ofis pun makin awal lah. Wah, rasa macam mak-mak la pulak kan? Takpa, prektis makes perfek. Haha. Lagipun dia sangat comel. Tak sampai hati taknak layan dia. Dah la dia yatim piatu.

26 comments:

catz said...

wahhhhh..comelnyaaaa..
kalau saya pun tak sampai hati nak ignore dia..
berperikemanusiaan nya org yg tinggal kucing ni ye..siap bubuh elok dan siapkan susu sekali.
tapi org buang anak main campak je kat mana-mana.

cute sgt lah cahaya...

CAHAYA said...

catz - comel kan? gila geram kat dia. asyik nak kacau je.

dia tahu dah kalau pagi2 bunyi bising sure orang dah bangun. malam2 satu bunyi pun takde. comel, rasa nak picit je.

siap dengan botol susu tu yg comel tu. tapi azab betul nak bagi dia minum. kena peluk letak kat dada br dia nak minum. macam2 la pe'el.

dukunlintah plk said...

:)
:)
:)

CAHAYA said...

senyum sampai 3 baris. dasyat ni. haha.

sicKo^ said...

comel.. comel... tapi sejak bila rumah ko jadi rumah anak kucing yatim nih??

Inah said...

someone said that people who loves cat is very lovable ;)

unfortunately, i don't really like cats..trauma masa kecik kena cakar kucing :P

Faisal Admar said...

cute sangat cahaya! siapa bagi tu? :) jenis ni selalunya akan jadi gebu. medium-long-hair :)

CAHAYA said...

sicko - itulah dia. dan2 rumah jadi rumah kebajikan kucing2 plak. tapi takpe. suka!


Inah - awhh, that statement is just not fair. I'm sure you're lovable too. If semua orang judge pakai ni, susah woo orang yg alergik.

CAHAYA said...

faisal - Tuhan je tahu sape yang letak anak kucing ni depan rumah. Diam2 plak tu. Sabar je la.

I can tell too. Suju sure very furry bila dah besar. Gebu! Cute kan?

Shima Ibrahim said...

sooooooooo cute! pndai pulak org tu pilih rumah yg suke kucing eh. tp ok jugak la drpd die buang merata2..mati plak ank kucing tu nnti..

CAHAYA said...

shima - tu lah tu. saya rasa mungkin sebab kitorang selalu wakaf makanan kucing depan pagar kot. untuk kucing2 kurus yg melintas depan rumah tanpa tgk kiri kanan.

Kniedaz said...

SUJU? hahahaha..kenan kat group korea tu lah tu....hehehe..mesti adik cahaya yg buh nama tuh...kniedaz suka kucing tapi sejak ada anak xbela kucing dah..bila blk kg je men ngan kucing yg mak bela..hehe

CAHAYA said...

kniedaz - saya yang bagi nama tu. adik saya nak suruh panggil Jimmy. tapi saya taknak. nak Suju gak! haha. nama saya bagi selalu lekat. orang lain cepat mengalah.

@xiM said...

saya tak gemar kucing..ge;li lah.tapi tak bermakna saya bukan seorang penyayang..hehe

CAHAYA said...

axim - tu la saya cakap. it just a saying. and maybe sebab ramai kot yang macam tu. so diorang buat la kesimpulan. haha.

awak penyayang eh? bagus!

ixora said...

comey je kucim tuh...tp xora geli kucing...hoho..lme2 nnt ok la kot...kt umah pn ad satu...slalu kna usik ngn adik..letak kt katil xora time xora tdo...mmg sengallll...bising ler kalo kucing da merapat..

CAHAYA said...

ixora - comel sangat. geram! takut kucing gak ke?

ije said...

haha. so sweet! siap ada tinggalkan susu lagik. isk3.

HEMY said...

wah..buang depan pintu kau kah??hebak la..dh tau la nk suggest umah sapa pasni kat jiran2..ahaha

CAHAYA said...

ije - sweet tu mmg la sweet. yang suka suki tinggal tu, apa cerita plak. huhu.


HEMY - haha. jgn nak pandai2. kalau sampai lagi kucing, saya tahu sapa yg hantar.

Faisal Admar said...

yep sure gebu! best! tak sabar nak tengok!

CAHAYA said...

bulan depan i post lagi gambar dia. tgk kembang ke tak.

tchersally said...

Ya Allah sis!!!!! comel gilak!!! such a lucky kitty!!! am sure it will be well sought after..

izan said...

cahaya,

k zan x dpat2 nk cuba bela..... org kat rumah ni x tahan bunyi ngeong3 dia cari mak dia... kalau dapat bela seekor pun jadi lar.... comellar baby meow tu..

yonna said...

ngee kakak.kenapa comel sangat kucing ni? putih bersih je tgk dia! hahaha. jaga beliau elok2 :)

鐵板豆腐Fay said...

,徵信社,尋人,偵探,偵探社,徵才,私家偵探,徵信,徵信社,徵信公司,抓猴,出軌,背叛,婚姻,劈腿,感情,第三者,婚外情,一夜情,小老婆,外遇,商標,市場調查,公平交易法,抓姦,債務,債務協商,應收帳款,詐欺,離婚,監護權,法律諮詢,法律常識,離婚諮詢,錄音,找人,追蹤器,徵信,徵信公司,尋人,抓姦,外遇,徵信,徵信社,徵信公司,尋人,抓姦,外遇,徵信,徵信社徵信公司,尋人,抓姦,外遇,徵信,徵信社,徵信公司,尋人,抓姦,外遇,徵信社