Sunday, February 28, 2010

Kau Harus Ada.


I've been listening to this above song quite a lot lately. Be it on radio while driving to work or on my iPod. I just love listening to this song over and over again. Berhantu. I think Hujan is a great band and they will be remembered. Someday.

Enough about the song. :) Okay, the real rambling.

Ex-boyfie telah kembali bertugas di wilayah asal Kuala Lumpur setelah 2 bulan berada di Miri bermula esok. Ya, Miri tak berapa jauh but still tiket flight tersangat lah mahal walaupun menggunakan carrier termurah dalam pasaran. Now dia dah balik, Alhamdulillah.

Kami berjumpa semalam, menyelesaikan apa yang berlaku 14 hari sudah. Yang bestnya, dia pretend macam takda apa yang berlaku. Dia hanya ingat saya PMS dan minta bukan-bukan. Geram! Jadi hubungan telah kembali seperti sedia kala. Entah sampai bila, redha je lah. Harap-harap dia tak perlulah duduk jauh lagi sebab dia perlu selalu ada depan mata. Kau harus ada, okay!

p/s: Lelaki memang terer hide feelings dan emosi dia kan? Saya sangat kagum.

21 comments:

yonna said...

heee.yonna pun suka lagu ni lately ni. tu pun br dengar kat hot hahaa.

on off? itu yg terjadi sepanjang perhubungan akak?

haih.moga akak berjodoh dengan dia. aminn :)

CAHAYA said...

yonna - best kan lagu ni? :) suka sangat!


hari tu off, now dah on balik. ntah. tu la. moga-moga kuat jodoh tu.

izan said...

cahaya,

doa banyak2 buat yang terbaik... jika itu jodohmu, redha.

CAHAYA said...

insyaAllah sis. kalau jodoh tak ke mana. :)

Mimpi said...

Lelaki itu mungkin masih mencari kepastian.
Bersabarlah.

Kalau tak sabar mungkin boleh lempang lelaki itu.
Gurau sahaja.

*~ aRaBeLLa ~* said...

ish laki ni memang pantang kite kaum perempuan ni marah tak de lain dia kate PMS..

Si Pemburu Bintang said...

cuma nak kenalkan blog i, sy budak baru belajar kalu salah tlg comentkan

catz said...

wah..sudah 'kembali terjalin'? (tajk lagu jugak).
bagus lah..
kalau jodoh tak kemana kan?

CAHAYA said...

Mimpi - Kepastian eh? Harap dia dah pasti. Lempang? Haha. Silap-silap kena lempang balik. Huhu.


arabella - tu lah. takde modal lain. boring!

CAHAYA said...

catz - wah, lagu pulak catz ni. ntah la catz. Kalau ada, adalah. Korang dan blog jugak tempat aku mengadu. Baik time happy atau sedih. :)

Nem0 o0h Nem0 said...

lelaki mmg pandai sorok feelg dorg tak tahu sbb ape,myb sbb ego kut.. =P

Firol said...

hujan bikin lagu memang best.

ada yang ego dan ada yang jenis tak ambik kisah...

Faisal Admar said...

tak pernah dengar. entah maybe telinga dah melekat dengan oldies :)

hope it's a good news :)

CAHAYA said...

nemo - Untung jadi laki ke perempuan? Rasanya ni satu aset ke? Atau buat semak je?


Firol - Kan? Aku sudah gila Hujan. :)

Aku rasa dia masuk kategori kedua. Kategori tak kesah.

CAHAYA said...

Faisal - Oldies apa you dengar? Share lah!

Hopefully. But I don't count on it hard.

Faisal Admar said...

typical, like only you, unchained melody, let it be etc

CAHAYA said...

Ohh, nice selection. I have full discography of Beatles. And some oldies stuffs too in my iPod. I have an old soul, maybe. And I'm old too. :(

zara said...

Yeah. They are good in hiding their feelings. Yet they say that women are complicated creature. Sigh. Studies shows that men are not good in multitasking so as their minds+feelings. That explains.

CAHAYA said...

zara - Haha. Wah, komen macam marah. Betul la tu. They're most complicated creature sebenarnya. But it takes their ego to admit it. :P

@xiM said...

ego lelaki sangat tinggi!!

ntah ada yang mampu pecah kan atau tidak..

CAHAYA said...

Tak salah ber-ego. Yang penting tahu guna kat mana lah.