Monday, March 8, 2010

It's not your salary that makes you rich, it's your spending habits.

Agreed. So sinful, right? I guess once in a while we entitled to at least one lavishly-sinful event. :) So, let pictures do the story telling this time.

golden mushroom
 
the organizer
  
 spark & adi
  
ecah & walid
 
yummy!

p/s: Last weekend. The day after naik pangkat.

26 comments:

bluecrystaldude said...

Couldn't agree more. Kalau gaji besar mana pun, tapi spending habit tinggi, in the end, it will get back at square one ;) Selamat Hari Isnin CAHAYA. Hopefully you'll have a wonderful week ahead!

CAHAYA said...

BCD - Yeah! The more the salary, the more and higher chances for us to spend more and more. And by tengah bulan, dah sama je mcm orang gaji tak berapa besar.

Happy Monday, BCD. I'm still in weekend mode. Selasa baru start keje. :)

catz said...

hi cahaya,

setuju sgt dgn tajuk anda.
tapi susah nak kawal habit kan.
kena kuat hati dan tahan godaan.
:).
waahh..makan besar.. i loikeee!

yonna said...

woah! damn true la,akak! ade sesetengah org,gaji kecik je. tp tgk brg2 dia pakai mewah je kan :D

HEMY said...

wowww...naik pangkat...congratsssss

*~ aRaBeLLa ~* said...

kat ner tuh? cam happening je tempatnye..

sepul said...

aku ingatkan mawi yang pakai baju stripes tuh

Firol said...

kena bijak merancang mengurus duit....pikir masa depan

CAHAYA said...

catz - godaan kena tahan catz. hati kena cekal. nafsu melonjak2 pun kena dikawal. huhu. tapi takpe, bersusah dulu, bersenang kemudian. InsyaAllah.

makan x berapa besar. tapi best!


yonna - betul la tu. pastu hutang berlambak. padan la muka diorang.

CAHAYA said...

HEMY - cerita lama lah. dah seminggu dengan title baru. hehe. :) anyway, thanks.


arabella - desa park city, area kepong. nanti jom gi makan sama2.

CAHAYA said...

sepul - dulu kat ofis kitorang ada 2 mawi. hehe. :) now dah tinggal 1.


firol - betul! bijak merancang. pengurusan kewangan yg bijak tak memerlukan seseorang tu sekolah tinggi. Asal reti berjimat dan tahu spending power yg bersesuaian dengan diri sendiri, rasanya dah selamat dah tu.

balqissy said...

waah~ congrats dah naik pangkat ;) bout the tittle, hurm, heh~ nothing to argue, i guess. hehe

*~ aRaBeLLa ~* said...

owh ye ke x penah pegi..hehe bulih je no hal..

Mimpi said...

So sentiasa berpada-pada dalam berbelanja.

DrSam said...

congrat CAHAYA. Bila nak buat bloggers makan-makan pula ni.

Suka Bebel said...

Sangat sangat setuju...bila nak belanja kamek?hehehe

CAHAYA said...

balqissy - thanks so much! :)


arabella - ok. set!!

CAHAYA said...

mimpi - insyaAllah. :)


DrSam - thanks. Hujung bulan ni pun ok gak. Nanti Cahaya contact semua. :P

CAHAYA said...

SukaBebel - belanja tak dapek la. Makan sama2 boleh la. :P

Kniedaz said...

agreed...spending tak hengat lepas tu nak merungut watpe?
bestnya makan ramai2..& congrats sis!

@xiM said...

naik pangkat jer terus makan besar yek..that's the attitude..i like..hehe..

bila nak mai penang??

CAHAYA said...

kniedaz - thanks! bak kata pepatah, sesal kemudian tidak berguna. :)


axim - makan2 tu ad hoc punya rancangan. bukan celebrate or apa2. Just saje berhuha dengan kawan2 ofis.

rindu penang! lama tak pi!

Faisal Admar said...

chup! nampak u!

hehe best kan naik pangkat!

CAHAYA said...

haha. I'm concentrating on food. :P

About my job, the new job title kinda burden a bit rasanya. Tak boleh nak ber-leisure2 seperti biasa. But I love it!

Ad Rifza said...

Nyum nyum..hehe..berpada2 kan bleh gak menyimpan..INSYALLAH..

CAHAYA said...

Yummy! Betul tu. Sikit2, insyaAllah lama2 jadi bukit. :)