Friday, May 14, 2010

Kalau lah aku tinggal di Amerika.

Nak kata aku ni peminat kipas susah mati American Idol, takda la jugak. Tapi every week aku tak pernah miss satu episod pun. Aku even sanggup download performance diorang kat torrent. Lagi sekali aku tegaskan, aku bukan peminat kipas susah mati rancangan ni.

Tapi sejak Siobhan Magnus terkeluar, aku malas nak tengok setiap episod AI secara full. Aku akan skip2 contestant yang aku tak minat dan aku akan forward sampai Lee DeWyze. Lepas Siobhan, aku nak sangat Lee bertahan sampai top 2. Hopefully he can make it.

Pilihan Top 2 aku, mereka berdua di bawah. Kalau aku tinggal kat Amerika, aku sure akan vote yang 2 ni. Yang lain, boleh pergi jalan! Haha.

16 comments:

Mohd Adziim said...

haha~ kejam di situ yang lain boleh jalan.

Ada tengok part youtube ini di tv tadi. Tengok gitu2 je.

CAHAYA said...

Adziim - Haha. Kejam ke? One thing aku bersyukur, diorang tak faham bahasa yang aku gunakan. Kalau tak, sure aku kena saman kaw kaw punya.

kyo_9 said...

anda mungkin x paham maksud sebenar kipas susah mati kot.. ;)

giler aa AI, sampai skang masih bertahan; cam AF la plak~
MI cume 2 musim jer kot~

CAHAYA said...

kyo_9 - Mungkin jugak tak faham bagaimana behavior seorang peminat kipas susah mati. Haha. ;)

At least orang yang keluar AI betul2 berbakat. Unlike rancangan reality Malaysia yang penuh drama. Ops!

Frodo Baggins said...

reality malaysia? phewwwww ...
busuk jeb! bakat zero! mmmmm ~~


baik layan ANTM kan?
wakakakkakakaka ~~



>>____<<

*~ aRaBeLLa ~* said...

aku pon suke tgk american idol..tetambah kalo dengar simon kritik..lawak pon ade ..huhu..tak best ar next season simon xde..

Shima Ibrahim said...

I watch AI every week, too. And I think it's pretty predictable that Big Mike was not going to be in the top 3. I mean, Lee & Crystal are very good. And I think people vote for Casey each week is because of his cuteness. Not as cute as Lee, though. And I bet, Casey is leaving next week.

That being said, I still think that the 8th season is the best of all seasons. Seriously. I re-downloaded season after this season's top 8 week, because Adam Lambert was the mentor. So, I watched the whole season all over again. You know what, after watching it from the beginning - the auditions, right until they announced Kris Allen as the new Idol - and then come back to season 9, the feeling is like you were eating Tom Yam for the first course, and for the second course, you only had plain water. Is that harsh? Hope not. But, that's how it is for me. Huhu.

And yes, the show wouldn't be the same without Simon.

And our reality show? Sad. Full of unnecessary drama and stunts and gimmicks. Too bad cause I love music and singing. *sigh*

CAHAYA said...

Frodo - Itulah. Nak cerita pun macam lawak je. Baik takyah sebut pasal reality TV Malaysia. Tak REAL langsung!

ANTM lama tak layan. Dulu2 nak jugak. Now dah banyak sangat nak layan, sampai tak terlayan dah.

CAHAYA said...

arabella - Tu lah. Aku takleh miss. Rasa cam tak best je kalau miss walaupun yang tinggal tu ada yang tak best.

I'm gonna miss Simon.

CAHAYA said...

Shima - Our top 2 picks sama! Yeah!! Of course Lee lagi cute dari Caseylocks.

Yeah, kinda agree with you about that. I like Adam Lambert last season. I think he did pretty great too now bila dah keluar AI. And Kris too.

I'm sure gonna missed mr Cowell.

Boleh nangis kalau nak cerita pasal Malaysian Reality TV. Tak ori and lawak (not a compliment!).

ietafakyra said...

salam ziarah. i enjoy reading ur tot! :D

CAHAYA said...

ietafakyra - Salam and thanks. ;)

Faisal Admar said...

dah lama tak tengok AI.

CAHAYA said...

You should, AI talents are getting better.

iNsOmNiAc said...

cahaya, me too! i hate that siobhan got voted out & now my only hope is lee but mama sox is growing on me ;) can't wait 4 this week's show though...

Shima Ibrahim said...

There we go - Lee & Crystal! I have a feeling that Lee's gonna win the title. Let's just hope so..