Thursday, June 10, 2010

Waka Waka.

Finally! Penat dah aku countdown. Akhirnya FIFA World Cup 2010 akan membuka tirainya esok. Terus terang aku katakan, aku bukanlah peminat gila-gila bola ni. Liga-liga kelab bola sepak memang aku lost. Tapi aku tak pernah ketinggalan menyaksikan aksi pemain-pemain terbaik dunia dalam event besar macam ni (atau Euro).

Korang dah sedia? Aku? Bulan ni aku kerja shift malam. So dalam ofis aku penuh dengan kaki-kaki bola. Memandangkan aku sorang je perempuan kerja shift malam, so laluan untuk diorang tarik TV dan Astro ke floor dekat tempat duduk kitorang sangat cerah. Jadi, kami insyaAllah akan dapat menyaksikan aksi-aksi first class pemain terhebat dunia.

Apa team pilihan korang? Aku makin semak dan berbelah bagi. Kejap Holland, kejap Germany. Tapi yang terbaru, aku nak sangat Spain menang lepas aku tengok warm-up match itu hari. So team aku Spain dan Argentina. Korang?

So jom layan lagu ni untuk naikkan lagi semangat. ;)

18 comments:

@xiM said...

aku sokong GERMANY!!
go go Germany!

CAHAYA said...

Axim - Cayalah!

hazman aka species1980 said...

sokong SHAKIRA.... besh betul la dia menari n nyanyi... hohoho....

DrSam said...

saya dari dulu kagum dengan keterean pemain Brazil...tapi tahun ni berbelah bagi pula

*~ aRaBeLLa ~* said...

england..huhuhu

CAHAYA said...

hazman - sokong Shakira menari? Hahaha.


DrSam - Berbelah bagi kepada siapa? Hehe.

CAHAYA said...

Arabella - England punya laluan ke final pun macam cerah je. ;)

inah said...

cahaya : should listen to the official coke-fifa 2010 song..knaan..waving the flag..better than this i reckon :)

CAHAYA said...

Inah - Yeah! I know. But Ms Shakira punya gelek is hard to resist. Hehe. ;)

Faisal Admar said...

3 teams in my hand.

portugal

brazil

argentina

yay!

CAHAYA said...

Yeah! Forecast for 1st game tomorrow?

Wahidah said...

england and belanda..:)

MariaFaizal said...

Shakira is forever hot!!!
and this comes from a straight woman..he he he
Spain!

Shima Ibrahim said...

England, baby! ;)

@xiM said...

germany 4-0 semalam lawan AUS!!heheheee

en_me said...

makan bola tewww.. ehehe

CAHAYA said...

Axim - Australia je pun. Tapi pesta gol pertama kat World Cup. Dalam banyak-banyak game, rasanya yang mana moment goal paling best?


en_me - makan la sorang2. haha.

yonna said...

semangat tgk akak tweet pasal WC kat twitter :p