Wednesday, October 29, 2008

HTC Hunting and Chilli's After That.

Last Monday, I accompanied my friend in a HTC hunting. Haha. This is not a contest. We went to Sg Wang to 'hunt' for that HTC. She have been talking about this HTC thingy for months and at last, she decided to buy.

She got herself a brand new HTC Touch Pro for RM2999. For me, it's a bit pricey. I won't buy such expensive handphone. I rather use my $$$ for other purpose anyway.

Will you buy nearly RM3k handphone? And what it is for? Trend? Fashion? Up-to-date? Naa! I will try to keep my handphone as simple as possible.

And then, Chilli's on her. Hehe. She has wants to treat. How can I say NO? Haha.

19 comments:

Ad Rifza said...

Ad ada hp yg tak ramai pakai. bkn sebab mahal tapi sebab dh pld fashion ..dah 5 tahun pakai..huhu..asal leh call sms n mms cukup lee..

CAHAYA said...

5 tahun? Kene maintain tak? Ada tukar bateri ke atau apa2?

p/s: Orang skang pakai hp nak tunjuk kot, bukan nak telefon sangat!

Suka Bebel said...

pergh!aku kalau berduit banyak memang nak sambar HTC ni.mmg smart lah.mesti anak datuk datin minah tu, siap blanja chili's tu.terus aku teringat kelazatan daging steaknya.hehe

CAHAYA said...

Eleh, tak payah jadi anak datuk datin pun boleh makan Chilli's lor. HTC memang mantap. But looking at her yang terkial² tu memutuskan niatku untuk sambar satu. Later² la kot!

Redbloodsnow said...

erksss..mahainyerrr hp tuhhhh
zie dr duluuuuuu ngidam nak pakai fon touch² g2
tp e2 laaaaaa....x mampu...sobsobsob

hehe

axim said...

kalau ada duit 3k baik beli laptop baru lagi baguih duk ada...

best makan kat Chili's!!suka tripple plate nya!!

CAHAYA said...

Alahai Zie, touch bukan best sangat pun (ayat jeles ke ni?). Tapi betul la, tak best pun, sebab tak mantap gitu. Bagi jari2 kurus okay kot. Jari debab2 macam Cahaya ni. Ya Ampunnnnn!

CAHAYA said...

Haha Axim, my friend tu gila gadget! Laptop dah ade jugak. Beli HP la pulak.

p/s: triple plate besh! Tapi, buffalo wings dia sangat masam dan masin. Buffalo memang taste gitu eh?

ixora said...

aper guna hp canggih kalo xde kedit..pkai biase2 je...btw, thnks singgah blog Xora k...dtg la lg..=)

tukaran link k..

CAHAYA said...

Btol! Setuju sangat! Takkan henpon canggih takde kredit ye tak?

p/s: I'll link you!

Catz said...

cahaya,

henpon catz simple saja..hp murah saja..sebab cat cuma guna utk call org/ receive call saja..saya memang tak kisah pasal telefon..hehhe..buat masa inilah ..
adekah saya ini old fashion?..
hehhehe..tapi saya bukan jenis kisah gadget thingy...same lah..i wil use that 3k for other purpose...travel ke...hiks..

miezi said...

tak sabar nk baca episod 6. :)

CAHAYA said...

catz,

Yeah! We shared the same thoughts. I love to travel. Suka sangat. RM3k boleh pegi mane eh? Kalau travel takkan nak pegi sorang2 je kot. Mesti nak berdua ke, bertiga ke, berempat ke, kan? Haha.

p/s: catz tak old fashion la. catz penjimat orangnya!

---------------------

miezi,

hehe, yer2 je nak baca episod 6 ye tak? Life cahaya waktu weekdays mendatar je! Ujung minggu best sket kot! Haha.

p/s: best ke? Perasan!

Ad Rifza said...

Anda kena tagged..ngeh3..

CAHAYA said...

my 1st tag? Hehe.

RieNa.YuMi said...

ermm...kalau mampu its not a big thing lah kan nak beli HP smpi 3K tu...

bg yg tak mampu dan eksyen mampu tu yg bermasalah..hahaha

dah lama tak makan kat chilli's nih...

CAHAYA said...

Haha. Yang buat² mampu tu buat masalah sendiri. Kang hutang keliling pinggang pulak!

p/s: Biar papa asal bergaya! Boleh pakai ke moto ni?

Faisal Admar said...

hehe my list would be

1. blackberry
2. iphone 3g

but iphone is more compatible with mac book. i haven't bought any yet lol.

3999 i'd rather buy a mac book haha! 4k put in asb and you got 7-10% return end of the year. huhu

CAHAYA said...

faisal,

There disadvantages of these 2 things you've listed. First, for blackberry, to online or goto internet you have to pay, wi-fi sometimes not possible. And for iPhone 3g, a 3g phone without video call function? do you think its worth it? Naa. I don't think so!

HTC is RM2999. And agreed! ASB really worth it!