Tuesday, January 6, 2009

Finished!

I bought it yesterday. And finished it in just one seating (walaupun tgh baring). Haha. I'm now craving for more and more books.

What's next? Any suggestion?

14 comments:

landaklaut said...

wah, habis dah?? cepatnye! i can't even finish Anna's Diary pun skrg.. abihlah.. lambat lagi laa nak habis nih.. muehehehehe!!

en_me said...

me tak abes bacer "romlah" ittewww lagikkkss..

Abah Mui'zz said...

Cahaya, cuba Jodi Picoult's Change of Heart. Dah abis baca kang, bagitau abah best ke tak, ya?

Suka Bebel said...

ini mesti kes nak ilangkan debar sampai sekali duduk je abis.hehe...baca la kitab tajul muluk plak.tak pun ada satu buku sunnah nabi yang tebal tu.boleh bagi ceramah kat sini plak nanti.hehe

CAHAYA said...

landaklaut,

best ke Anna's Diary tu? Kalau susah nak abis, sebab story dia tak buat rasa nak tahu what's in the next page or memang buku tu tebai? Haha. Mana satu?

---------------------------------------------

en_me,

romlah? buka ape eh?

CAHAYA said...

abahMuiz,

thanks AbahMuiz. memang dah ada dlm list dah buku tu. bestseller. mesti besh!

-----------------------------------------------

sukaBebel,

insyaAllah. suka jugak baca yang macam tu. Takde limitation.

haritz said...

Judul: Hijab Sang Pencinta
Penulis: Ramlee Awang Murshid
Penerbit: Alaf21
Genre: Epik Thriller
Bintang: ***1/2 (Berbaloi dijadikan koleksi peribadi)

Sinopsis
RASA rindu terhadap keluarga menggamit hati Saifudin merentasi Tanah Sumatera untuk pulang ke Punggor, Tanah Melayu. Namun, kejahatan seolah-olah memburunya. Setiap langkahnya dibayangi halangan yang tak berkesudahan.

Berita kepulangannya di Tanah Melayu sampai ke pengetahuan Sultan Melaka. Kemarahan baginda kerana tidak dapat mengahwini Haryani menyebabkan dia mula menjadi buruan orang istana.

Saifudin lari ke gua. Di situlah bermulanya satu lagi keajaiban. Jasadnya berpindah merentasi hijab masa untuk sampai ke abad 21. Sekali lagi Saifudin bertemu dengan Haryani dan kisah cinta yang melangkaui masa mekar semula.

Namun, kejahatan yang senantiasa mengiringi setiap injak kakinya masih mengekori. Kali ini tebakan musuh durjana mengakibatkan sengketa yang tercetus di langit berlaku lagi

CAHAYA said...

thanks haritZ. best eh cerita itu?

Skullsplitter said...

Ramlee Awang Murshid is one of the best Author in Malaysia. Like Faisal Tehrani, he always use opposite word to make us think about what happen and we can learn from that. Good taste Haritz!

CAHAYA said...

Memang kena baca ni. :) I just upgrade my books list. Huhu. Pokai pokai.

Faisal Admar said...

book review takde ke? :)

CAHAYA said...

Tak reti nak review la FA. :) Hehe.

landaklaut said...

anna's diary tu ok. masa skolah dulu guna utk reading class masa form 1. i like the way she tells her story. so dah besar2 ni beli yang hok tebal punya. tapi tak sempat2 nak habis sejak ada baby nih. hohoh. oh tapi romlah tu mmg awal2 dah habis. best gak lah. kelakar.

CAHAYA said...

wah landak, lamanya. Cahaya dah bli buku lain dah. Romlah tu best sangat ke? Citer sket please. :P