Wednesday, January 7, 2009

ByeBye Yaya.

gambar² kat ofis semalam sblm Yaya balik


Huhu. Ari ni Cahaya demam. Sebabnya, menangis kaw kaw punya masa last day Yaya semalam. Yaya, kawan se'ofis' Cahaya yang akan pergi buat kursus KPLI. Tak jauh, dekat je, kat Cheras tu. Tapi melalak bagai nak rak. Sampai hilang suara Cahaya ni ha. Huhu. Cerita tentang Yaya ni. Yaya seorang yang keras hati, tak ambil port langsung ape orang lain gossip. Yaya ni rajin orangnya, dengar kata, dan tak mudah diperkotak katikkan (walaupun dia agak katik sedikit. Huhu). Pemberi pendapat yang tidak 'bias' dan menerima pendapat orang seadanya. Sayang kat Yaya. Jumpa lagi. Jangan lupa kami kat sini. Huhu. :(

wt Nazri and Yaya


BF Yaya, si Nazri, pindah tahun lepas, area² waktu ni jugak, jadi Cikgu dah. si Nazri tu dapat posting kat Sabah, kat Kota Marudu. Haha. Kesian Yaya, BF jauh di perantauan. Kesian Cahaya jugak, kehilangan kawan. :(

Diharapkan Yaya dan Nazri berjaya jadi pendidik. Mendidik anak nusa bangsa sehingga jadi orang berguna. Chaiyokkk²!

p/s: Cahaya nak jadi Cikgu gak. Nak jadi Cikgu Maths. Boleh?

33 comments:

en_me said...

hi akak cahaya.. chinta tak semestinyer bersatewwww.. kannns

CAHAYA said...

cinta plak? saper bercinta? huhu.

mummysyafie said...

banyak² kerja..jadi cikgu n nurse mmg akak tak leh..takleh jadi cikgu sbb baran..tak boleh jadi nurse sbb geli darah

ixora said...

huhu..BF dier kt Kota Marudu..?
skolah mne...? hehe..

gud lauck tuk mmbr sis...erm Xora pn ade mntak KPLI, tp smpai intebiu je...

eceli, kami tensen gak..dh tau kami tak layak pohon sbb graduat 2008..erm, tp yg kna panggil wt intebiu tuh apsal..?

rs cm nk mrh je...cme think +ve, tuk pengalaman...ermmm....

CAHAYA said...

mummySyafie,

haha. betul lah. dua² tak leh jadi. Cahaya baran jugak. Cahaya ajar tusyen dulu, buka je mulut pasal X sama dengan ape? Terus melalak² anak murid Cahaya. Hahaha. Tapi, masih berangan nak jadi pengajar.

Nurse x leh, doktor leh tak? Haha. Doktor mula² je susah sket. Pastu, mengarah je kejenye.

-----------------------------------------

iXora,

itulah Xora, samalah tu. Cahaya pun same gak. Bila panggil interview khas nak bagitau 'Anda tak boleh memohon tahun ni. Sila cuba lagi tahun hadapan. Tahun ni hanya untuk, bla bla bla, pok pek pok pek.'

Sabar je la.

Bagi surat kan senang. Takyah membazir cuti AL Cahaya. Jimat kertas. Jimat minyak. Jimat segala!

CAHAYA said...

Xora, tatau sekolah mana lagi. Hari ni baru tau. Kat Putrajaya. Hehe.

fq said...

wah2....
sedh nye nk tgl kwn2 kn?
lg2 temn2 yg kta rapat....
xpe kak...
len kl ley jmpa lg...
jgn la nngs smpy x sht...
hehe...

CAHAYA said...

tak nak nangis sebenarnye. tapi dah ternangis nak buat camne. nangis je la kuat². alang² dah malu. Huhu.

Kniedaz said...

hehe..kniedaz pun nangis time member baik benti keje sbb sambung blaja kat kl..tp nangis curi2..org tak nampak, hehehe...tapi sampai sekarang still in touch sbb best friend...

CAHAYA said...

mula² tak nak nangis. tapi sebak la. sebak sangat. Cahaya ni kuat nangeh kot. Huhu. Citer lebih sket je dah berair dah mata.

p/s: demam ni. x larat. nak cuti esok. :(

reena said...

hye cahaya.... thanks for comin' by... jgn sedih2 k laling....

Dakjaat™ said...

orang cheras rupanya .. =)

selamat berkenalan miss cahaya!

Faisal Admar said...

haiyoh. asal le semua asyik jadi cikgu ni? ok lah biar faisal jadi murid okeh? boleh pakai shades dalam kelas tak? :P

my cousin dan ke kulai cikgu kat sana. my best friend kat mukah. baru sampai hari ni. haiz.

landaklaut said...

mcm kenal je ofis tu. cahaya keje kat ner? Vads?

BasH said...

ohh ada majlis perpisahan ke? opismate bash pun nak pindah opis, esok dia pindah.hilang 1 seri kat department kitatorg.

hegira said...

ok. cakap kat yaya. selamat jadik pendidik.

Hana-Ni-Mo-Nai2 said...

hye cahayaaaaaa....
yaya dapat kpli ekk??
congrats to her..
minta petua kt dia jap
waatshi ni dah lama apply tp tade rejeki
huhuhuh

Neeza Shahril said...

sabar lah cahaya..
bagus jugak dia jadi cikgu..
kot nanti jadi cikgu anak cahaya pulak.. dapat jumpa balik :)

haritz said...

sayanga sesama manusai juga di tuntut agama inikan pula pada yang Esa. Kuatkan semangat Cahaya ye!

Nem0 o0h Nem0 said...

jd cikgu best kn,sy suka tp xlayak..=(

starla said...

Laaa...tak tau pun ko ade blog.aku ucapkan selamat datang pada diri sendiri.

Ad Rifza said...

Nak jadi cikgi maths ek?...hehe..Ad dh byk kali mohon sampai dh nak expired dah...huhu..

-AzR- said...

I think you've been piahzerised.. :) expect influx of visitors :)

Catz said...

cahaya,
nak jadik cikgu?hiks..seswai kot...catz pernah masuk KPLI 2 minggu...dan larii lepas tuu..hhehe.
cahaya..anti dtglah kawan lain sbg ganti..walau tak sama.....

arianna adrizal said...

ramai berminat jd pendidik. bagusla.

btw, situasi yaya dgn anne sama je. jarak terpaksa berjauhan tu pun sama jugak.

padelkopak said...

ni mesti dekat IP Teknik Cheras kan?hehe...

Muhammad Azli Shukri said...

semua kerja ada ujian...

CAHAYA said...

reena - hye reena. Cahaya dah abis dah sedih. Demam pulak tak settle2.

Dakjaat™ - nama ni pronounce as 'budak jahat' ke? Hehe. tanya je. Salam kenal.

Faisal Admar - Cahaya memang citer2 dalam kad biru waktu sekolah2 dulu nak jadi cikgu. Tapi, takde peluang la. Kenape nak pakai shades? Gedik je. Huhu. Kawan2 Cahaya semua dah sampai mane ntah. Wallahualam.

landaklaut - bukan Vads. tapi ala2 Vads kan? Huhu.

BasH - kat sini makin mendung. langsung takde seri. tinggal yang 'tinted' je ramai. Huhu.

CAHAYA said...

hegira - insyaAllah.

Hana-Ni-Mo-Nai2 - yep, dapat KPLI. tapi dia punya ajar kaum asli. Uish. mencabar kan? Cahaya pun nak petua gak ni. Huhu.

Neeza Shahril - tu lah. Cahaya sokong dia 100%. Untung dia. Doakan rezeki Cahaya plak tahun2 akan datang.

haritz - Alhamdulillah. Ok je ni.

Nem0 o0h Nem0 - best kot. Waktu jadi cikgu tusyen ok je. Excited!

CAHAYA said...

starla - Odah. Aku rindu sama ko. Ko dah sampai UK ke ni? Bila aku, intan dan ju boleh melawat ko? Selamat dtg kpd diri ko. Huhu.

Ad Rifza - yeh? jom isi borang balik.

-AzR- - ape tu? apesal banyak visitor ni?

Catz - sesuai kan, kan, kan? pernah masuk? Apesal larik plak? Jeles lah.

arianna adrizal - pupuk dengan minat dulu. yang lain tu, kemudian.

CAHAYA said...

padelkopak - aah. betul - maktab teknik tu.

Muhammad Azli Shukri - tu lah. kerja Dia kan?

izan said...

cahaya..

ngapakan bila kita tak mau nangis.. tapi bila tengok orang nangis tiba2 air mata kita pun turun sama...

doakan semoga kawan2 cahaya suksess selalu..

cikgu maths.... jika itu kata hati .. teruskan.

CAHAYA said...

hehe kak izan. Cahaya ni yang start nangis. Orang lain x pun. Huhu. Ari² kawan Cahaya tu call. Bertanya khabar. :)

p/s: nak jadi cikgu pastu dpt Sabah Sarawak. Mesti boleh kurus. Haha.