Thursday, January 29, 2009

What a week!

friend1, me, friend2

Hmm. Where to start?

Minggu lepas. Tak best. Sangat tak best. Since Monday, ada je hal. Ade je yang cari pasal.

Monday
Internal circulation kata tak boleh bawak laptop pegi ofis. I fight about this dengan superior. And as usual, kaksu rambut kembang tu akan cari pasal. Over and over. Letih kan?

Tuesday
Circulation on speaking using your mother tongue is not allowed. tapi banyak je yang still cakap Tamil. But, I don't care. Pandai2 la u ols.

Wednesday
The shooting day. Still, my workload pending like hell. And there were few callsback to be made. Pastu ada malaun kata, Cahaya linient sangat. Bagi muka orang nak cakap Tamil ke, Mandarin ke kat ofis. Hello. I don't care la. Kalau kamu nak issue warning letter, issue je la. Jangan bising boleh tak?

Thursday
Something happen! Ruined my mood for the rest of the day. And so on.

Friday
Alone. Lonely. Late to office. No parking. Jalan jammed! What a f**king friday is it? Pay my bills over CDM and my card kena telan. Sakit hati kan? I've cried in front of Citibank for 2 hrs.

Saturday
Movie. Wait for my friend1 for hours to turn up. Shit! I hate waiting. Ops! Then, bowling. Then, gaduh dengan my friend2. Gaduh ke? Ntah la. Dia gaduh ngan bf dia. Then lepas kitorang semua. And I hate to take ownership over someone else's fault.

Sunday
My friend3 supposed to pay my rm900 back! Hello. I'm broke, okay!

Monday (CNY1)
Another lonely day. Working! But, ending best! :) Thanks baby.

Tuesday (CNY2)
My friend2 fr Saturday thingy mintak maaf. But, she didn't realize pun ape mistake dia. SO, What's the point?

I hate people say sorry just for the sake of saying it. What's the point of saying it if you don't know what have you done and really feel sorry about it? I really hate it.

I just hope she will realize why I'm doing this. You just missing the point here. She kept telling me that we're all kawan dunia akhirat dia. But, ape yang dia dah buat, tak macam kawan dunia akhirat pun. Dia kata, apa² kami buat, dia takkan buang kami. Itu dia, dan kami tak penah pun buat dia. Ini bukan sekali, dan Cahaya tak rasa ini bukan juga kali terakhir. I have strong feeling about that. Selagi dia tak realize ape yang dia dah buat, don't bother minta maaf.

She kept reminding me over and over about kebaikan dia dah buat pada kami. Dan takkan kami nak buang macam tu je. Takde sape buang sape, dia yang buat hal. Dia yang buang kami. Kami still bagi chance. Tapi sampai bila kan? Manusia ada sabarnya.

Biarlah dia realize ape yang dia dah buat. Cahaya taknak benda ni jadi lagi. Kalau terus bagi muka, mesti dia tak hargai. Macam ape dia dah buat kat friend1 sblm ini. Friend1 memang jenis tak sampai hati. Pemaaf. Dan pelupa juga. Hehe. So, bila dah jadi lagi, dia akan tanya, kenapalah dia bagi lagi chance? Haha.

I can still be your friend, but don't expect too much! Jangan cakap tak pilih dia sebab kitorang. We never ask you to do that. Jangan bebankan kami.

11 comments:

Sherita Aziz said...

yes i setuju sangat, itulah asam garam dlm persahabatan. semua ada rentak masing masing. kena sabar laaaa.. tapi mcm u ol cakap laaa.. sampai bila nak sabar kannn...?

Kniedaz said...

woaaa...looks like a hell of a week for u cahaya...tula..kadang2 nak kata kawan kita..tak kata nanti kata kita tak sayang mereka..huhu

CAHAYA said...

sheritaAziz,

tu lah. Bukan tak maafkan. Dah maafkan pun. Cahaya cuba faham keadaan dia. Tapi nak baik berlaga pipi dan hidung macam dulu, belum tentu lagi.

Sometimes, ada perkara yang perlu masa. We can't just forgive and forget about everything. Kan?

------------------------------

kNiedaz,

yup! tak best. this week turns better I think so. :) Yeay!

mummysyafie said...

adoii..banyak nya hal. hopefully nx week semua ok kan

CAHAYA said...

tu la. hopefully. permulaan yang best semalam. ari ni pun Alhamdulillah. best!

kueh bakar said...

sabar itu tiada hadnya..
sabar ye!

CAHAYA said...

ye ke? orang lain cakap ade had. takde had eh?

Masih sabar je ni. Masih tenang. Cuma nak belajar, supaya tak buat salah dua kali. :(

Suka Bebel said...

aku paling tak suka orang mintak maap sebab nak sedapkan ati.tak ikhlas.fake.boleh pegi terjun gaung.hehe

CAHAYA said...

kan? itu la dia. Tapi Cahaya tak kesah la encik Bebel. Cahaya cuma nak belajar, dan bagi kawan2 Cahaya belajar. tu je.

Pelajaran kan semua ni? Minta² semua dapat belajar. Dan masuk terus dlm otak tu.

Kawan Cahaya pernah berkata², "Guna akal, biasa tak guna, kali ini cuba pakai akal tu."

Thanks dude!

Faisal Admar said...

sial tau ofis yang ala2 nak fully security ni. macam ldhn la. laptop takleh bawa, internet tak boleh ada. lepas tu bila borang loan tak up2date ko nak marah mcm sial nape kan? takkan nak harap aku print borang dekat rumah kot? ni internet rumah, kerja diharamkan. ok tak mcm tu? hahahahaha... yg sial nye... bawa laptop sendiri and pakai wifi bukan ofis nye pun nak kecoh kan. siap warning... macam aku kisah??? lepas tu leh plak tu cakap "dalam blog jangan cakap pasal lhdn boleh kena saman". oi setan... kalau nak saman... lai la... tengok sapa menang kes...

ops! terlepas marah lak hahahaha... kadang lawak tau officer act mcm office boy... ada degree dari mana leh tu ye... memalukan je.

CAHAYA said...

wah, marahnya Faisal Admar. Hehe. Biasalah. diorang ni xde bahan. Kalau tak ganggu hidup orang. Tak sah. So, itu je la keje diorang. :(

Nak kacau. Kacaulah. Sampai bila je diorang tu tahan. Hehe.

p/s: Cahaya jiwa kental tau. Kadang² sahaja mellow.