Friday, January 30, 2009

Happy. Alhamdulillah.

Happy. Happy. Happynyer. Berbaloi minggu tidak best minggu lepas. Minggu ni semua falls into my direction. Alhamdulillah. :)

Bermula dari hari Rabu. Kawan Cahaya yang jauh di mata dah pulang ke Malaysia. Sampai² dia call. Cerita kat dia pasal minggu lepas yang sangat sakit jiwa. Dia buat Cahaya gelak dengan satu gambar tumbuhan. Dia send MMS gambar tumbuhan tu. Dia cakap tu pokok Mak dia. Mak dia selalu experiment ikut buku. So, itulah hasilnya. Cahaya gelak everytime tengok gambar tu.

Best! Thanks Shah. You're always the best.

Nah! Ini gambarnya. Every tips daun tu ade kulit telur. Cute kan?

Malam, having a few cups of coffee dengan Shah @ Oldtown, Damansara. Kamera abis bateri. Ciss. Geram btol. We still LOL over the picture he sent to me earlier. Lepas minum sampai muntah coffee. Baru gerak. I'm back to my crib at Damansara. His, in Melaka.

Hari Khamis agak smooth. Siang sibuk training new agent. Then malam, berFB sampai lebam. Haha. Pastu, makan² di William dengan my beloved housemates. Dah lama kan kami tak makan together². We had Nasi Goreng Ketam and Seafood Carbonara. Kenyang bangat! Faisal Admar, jgn jeles yer. :)



Esok. Nak keluar dengan kawan2. Kawan2 masa MMU dulu. Nana, dah ada 2 anak. Kami bertiga. Blom kawen pun. Haha. Rezeki dia kan?

So, Cahaya minta cuti. Mula² berat gak hati nak amik AL awal² tahun ni. Dah la amount AL tu amatlah sedikit. Huhu. :( Tapi, kawan punya pasal. Amik jugak.

Jadual shift bulan depan dah keluar. Cahaya cuti 4 hari. Ahad, Isnin, Selasa, Rabu. Malam Khamis baru masuk balik. Huhu. Lama kan?

Pastu, mintak kat boss, cuti Rabu tu ganti untuk esok.

Alhamdulillah. Application GRANTED!
So tomorrow, all the single ladies day-out. :)

Wow. Best! Takde la membazir AL ku. :)

Nak cuti² la. Cuti 3 hari. Mane nak pegi ni? :)

p/s: Semalam dah bgtau dia. Alhamdulillah. Semua OK. :)

23 comments:

Ju-Jue On the Line said...

Pasta carbonara + nasi goreng + a hint of cockroach's smell + a glimpse of a (HUGE!) rat, well you cant' get any better than that

Sherita Aziz said...

OMG!!! i tak pernah lagi rasa nasi goreng ketam... sure besttttttt!!!

CAHAYA said...

Ju-Ju,

Haha. Ju. Apesal tak sound pasal 'hamster' belaan encik William itu. Dush²!

But, it was better than my last visit with Intan. Bau lipas setiap 2-5minutes.

------------------------------------------------

sheritaAziz,

best tu. takde lah sangat. nasi goreng seafood sotong lebih mabless kot. :)

jom rasa!

BasH said...

lapau la pulak...tp ikat perut..kehkeh..

CAHAYA said...

apesal ikat perut? apesal tak jahit je terus mulut. haha. :)

bash, selamat hitung hari yer. kring. kring. kring.

starla said...

Kem salam nana

izan said...

cahaya,

hahaha..ingatkan pokok camane. bila nmpk pokok tu teringat zaman umur2 5-6 tahun. dpn rmh arwah nenek banyak buat macam tu... dtg k zan ambik satu2 pi genggam..hancurlah.

mana mau pigi bsk... itutlarrr....

Nem0 o0h Nem0 said...

da lama x gie makan kt william,
rindu nk mkn nan cheese tu..yummyyyy

mummysyafie said...

happy 4 u cahaya..tapi bila nak belanja akak makan nasi ketam ni

Faisal Admar said...

haiyoh. post kasi jeles mesti ada kan? haha.

ni bar balik jumpa blogger ke empat. tun teja :)

nak update blog kena tunggu dia upload pic kat blog dia pakai nikon muahehehehe...

Suka Bebel said...

cabonara? its too cheesy for me lah. pernah try sekali n takkan try lagi.tak suka rasanya.heehe

Kniedaz said...

wah wah...nak becuti..bestnye...

Wahidah said...

wah ladies gurl out eik..besh2

Catz said...

masa saya kecik2....sellau tgk pokok yg ada telur kat hujungnya..hahahaha..cute ah...
wow..carbonara,....sodappnya..
bilalah aku nak jumpa uncle wiliam nihhh...

haritz said...

pokok tu pakai telur ye..kira topi ler tu ekk

ixora said...

hope hepi2 olwez la kan..hehe...
dah lme xora tak jenguk2 sini..sdikit bz n buat2 bz..ngeh3..

arsaili said...

salam...good on u...seronoknya bercuti cutian...ahaha

CAHAYA said...

starla,

aku dah kem salam kan. Betul ke ko nak ke UK? Bila? Bila kitorang leh gi melawat?

-----------------------------------------------

kak izan,

cuti berlambak. Cahaya stay KL je. Berliburan di rumah dan katil je, menjamu mata. Hehe.

Itulah, pokok tu sangat kiyut. Kalau dah genggam. Memang la hancur kak izan. :)

CAHAYA said...

neM0,

sedap ke naan cheese William? Tak penah try plak. Ari tu kelaparan. So makan besar la kitorang. Hehe.

nanti nak try Naan plak. :)

-------------------------------------------------

mummySyafie,

bila² pun boleh. :) jom! erk. Alhamdulillah. Dah kenyang la. hehe.

CAHAYA said...

Faisal Admar,

post kasi jeles mesti ada. itu harus tu. Hehe. :) Jeles kan?

Bila F.A. nak rembat satu Nikon?

-------------------------------------------------

sukaBebel,

encik Bebel, yang ni lain sket. not too creamy. Sangat sedap dan ada rasa 'hawt' gitu. Seafood kan? Tak 'hawt' tak best! :)

CAHAYA said...

kNiedaz,

Cahaya cuti. Tapi x bercuti. macam mane eh? Dok umah je. Mengadap ceiling. Hehe. :)

------------------------------------------------

Wahidah,

yep! All single ladies. :) Teringat video clip Beyonce lagu tu. Hehe. :)

CAHAYA said...

catZ,

hehe. sedap kan carbonara. Ops! Awak diet kan Catz? Bukan ke? Tapi I loike your gaya hidup sehat punya food! :)

-----------------------------------------------

haritz,

Wallahualam ape pasal dia boh telur. Kretif la kot. :) Zaman dulu mesti trend ni kire paling top. Hehe.

CAHAYA said...

iXora,

Thanks. buat² bz yer. Oklah tu. Cahaya pun teringin nak buat² bz. Tapi malas lak. Hehe.

------------------------------------------------

salam,

best cuti. seronok! dok kat umah je besarkan saiz seluar. Haha. :)