Friday, February 20, 2009

Tukang Cover.

Penat la jadi Tukang Cover (TC) ni. Macam takde keje lain je.

Tapi Cahaya selalu tak sampai hati. Camne tu? Kalau tak jadi TC, nanti ada je yang nak cari pasal. Takpelah, TC pun TC lah.

Sampai bila plak tu?

p/s: Nak tips nak elak dari jadi TC seumur hidup. Penat dah!

25 comments:

Nik Muhammad Hafiz said...

TC tuh hapa?

Nik Muhammad Hafiz said...

owhhhh haahahahah..tukang cover..hahaha...lorr..apa susah..katakan tidak!!! hahaha

en_me said...

naper.. ader bini tua call si abang tewww ker.. ekeke

Sherita Aziz said...

cahaya , teringat entry balaci yg cahaya tulis tuuuhh.. he he he!!

cik siti penguin said...

tp kdg2 jd tc ni pun bahaye. uiks! heh.

landaklaut said...

kuatkan hati dan semangat utk katakan tidak untuk jadi TC ni cahaya. kadang2 org amek kesempatan ke atas kebaikan kita.. sabar tau..

Rush Murad said...

tukang cover buat kerja macam mana ekkk?? cover apa? :/

cendawanintim said...

katakan ajer..TIDAK!

CAHAYA said...

Nik,

Katakan tidak ke? Kalau orang tu faham bahasa, senang gak. Kalau jenis kayu, camno nak buek tu?

-----------------------------------------------------

en_me,

bukan abg. tapi kakak.

CAHAYA said...

sheritaAziz,

haha. itu balaci. skang ni tukang kaver mencover. lame dah buat keje ni. dah jadi pelakon terhebat pun. tapi dah selesai kot. :)

---------------------------------------------------

cikSitiPenguin,

bahaya itu ada gak. tapi dah kerana sahabat kan. susah senang bersama gitu. huhu.

CAHAYA said...

rushMurad,

kaver dari segala segi. life, kerja, cinta. semua la sekali. huhu. tapi akan berakhir. InsyaAllah. tak sanggup dah. itulah, skang ni Cahaya dah termakan budi. So, inilah akibatnya.

------------------------------------------------------

cendawanIntim,

kalaulah sebegitu mudah. dah lama dah kot. jenis tak paham bahasa. dan Cahaya cepat je cair plak tu. Adoi la.

Skullsplitter said...

Erm. Dok mengcover lagi ke? Iskiskisk. Dah dah la tu. Bwk2 bertaubat. Eceh! Huhu~ =)

skullsplitter

CAHAYA said...

Haha. No komen. Wah. Macam artis plak. Hahaha.

DrSam said...

tukang cover line memang kerja tukang yang jangan diamalkan selalu. takut terpalit apa-apa yang dicover itu. tapi kalau jadi tukang cover magazine, tidak mengapa.

Nik Muhammad Hafiz said...

ambik lighter cucuh jer kat kayu tuh..remember...in our life..we control our life..not other people

i.am.belle said...

kalau mengikut perangai keDIVAan aku ini, sonang yo.

tak yah cover. cuba kantoikan sekali budak itu. lepas itu dia pasti tak berani suruh kamu cover takut terkantoii lagi.

dunia ni, lahir sorang2, mati pun sorang2. muahahaha (PENTING DIRI SENDIRI dulu) hohoho sah aku sgt jaat. lalala

CAHAYA said...

DrSam,

Bagus jugak jadi kaver magazine kan? Glamer sket. haha. :)

----------------------------------------------------

Nik,

Cucuh pakai lighter ke? Lighter kene kebas la. Haha. :P

CAHAYA said...

i.am.belle,

dah buat dah. dah kantoikan dah. tapi dia tetap nak jugak. Cahaya blom sampai tahap diva, tu sebab asyik termakan kata2 dia je. ntah la. cuba dan cuba lagi. :)

Nik Muhammad Hafiz said...

kami di blogger boleh sumbangkan lighter untuk anda hahahaha

Skullsplitter said...

Just nasihat seorang kawan. tuh je. =)

skullsplitter

CAHAYA said...

Nik,

Lebih2 sket yer. :)

---------------------------------------------------------

Skully,

Thanks. :) I've seen the true colors already. Alhamdulillah.

al-hussaini said...

hati-hati ar kalau jadi tukang cover tu...nanti kita sendiri yang kena...

Nik Muhammad Hafiz said...

beres ;)

Skullsplitter said...

Sifat sebenar seseorang atau true color seseorang tuh kita tk perlu hiraukan, ape yg kita perlu hiraukan is, org lain yg melihat sifat sebenar kite. Molekkah sifat kita untuk kita pertikaikan sifat orang lain kan?

=)

skullsplitter

CAHAYA said...

al-hussaini,

terima kasih atas nasihat. insyaAllah akan cuba tinggalkan 'kerja' ini.

------------------------------------------------

Nik,

:)

------------------------------------------------

Skully,

Bukan mempertikai. Tapi untuk cermin diri sendiri. :) Bukankah orang lain cermin kita?

p/s: Tak molek. Sedar diri. Bukan berkhutbah tapi betuli diri jua. :)