Sunday, February 22, 2009

Mimpi Bercium.

Mereka kata mimpi itu mainan tidur. Betul ke? Mainan ke? Bermain sampai 3 kali?

Mimpi bercium. Kamu pernah bermimpi seperti itu? Tanpa diminta/mahu?

Hari ini, sudah 3 hari berturut2 dicium di dalam mimpi. Dan dalam masa yang sama, membalas ciuman tersebut.

Orang itu ialah orang yang dikenali. Nasib baik lama sudah tidak jumpa.

3 hari. Orang yang sama. Mimpi yang sama. Dan mimpi ini buat tidur tergendala dek panahan terkejut beruk sangat2.

Dalam banyak2, kenapa mimpi ini? Tidak minta pun.

p/s: Mahu sambung tidur. Sangat letih. Tidak mahu mimpi ini lagi. Nanti rindu. Huhu.

26 comments:

landaklaut said...

seronoknya mimpi cium orang yang kita suka. mungkin tanda rindu pada dia kot. :D

Dakjaat™ said...

Yenn kurang bersetuju dengan 'mainan tidur'.. sebenarnya mimpi adalah satu proses yang menyusun semula file2 yang berserabut.. kedengaran seperti karut tapi itulah hakikatnya. bukan fakta ini di ambil dari mana2 buku atau web tapi mengikut pemikiran dewasa sendiri..

jikalau seringkali mendapat mimpi bercium.. barangkali petanda ada sesuatu yang akan muncul.. sesuatu yang baik tetapi tidak dapat dikenal pasti sama ada apakah ia..

=)

CAHAYA said...

landaklaut,

ye ke? Tamau lah. Orang itu bukan nak kat kite pun. :( Tak best!

---------------------------------------------------

Dakjaat,

File ape plak yang tgh disusun dlm mimpi Cahaya itu? Haha.

Petanda? Ntahlah. Semua DIA yang beri. Kita hanya usaha dan berdoa minta dimakbulkan. :)

Wahidah said...

mimpi bercium eik?? nama pun mimpi..mainan tido..tp kalo dh 3 hr berturut2 mimpi yg sama ni mestikes cahaya rindu kt org tu kot..:P

CAHAYA said...

Haha. Mainan tidur lagi. Dalam tidur pun bermainan. Patut la penat. Huhu.

Rindu ke? Rindu memang la rindu. Tapi tak teringin plak mahu cium. :D

Tupai Karan said...

ish.. besnyeww mimpi awak..hehe..

slalu plak orang kate, mimpi ni menggambarkan yg sebaliknya.

meaning, org yg dimimpikan tu sedang rindukan cahaya.. amacam? ok? :)

CAHAYA said...

Ni saje nak sedapkan hati Cahaya je ke? Tak patut! haha.

Kalau rindu, Alhamdulillah. :) Kalau tak, takpelah. :P

p/s: Mimpi memang selalu terbalik eh? Ke macam ni. Mimpi bercium, tapi pada hakikatnya orang itu tgh memaki hamun. Haha. :)

suituapui said...

Orang tua kata - turn over the pillow...then yang dimimpikan tu akan mimpi mimpi yang sama.

13may said...

tak pandai la bab2 mimpi nih...hehheh ehehhe

btw, thanks for following & visiting my blog :)

~MrApple~ said...

uiks ...
nice dream, everybody want it ma .. u plak so lucky to have the dream without u want, take is as a bonus la.. coz bonus will not come everyday .. huhu

Cyberwira said...

Hi..just visiting u...Nice blog..

Luth Textile said...

Blogger CAHAYA said...

Memang Luth nak selalu ada dengan dia, nak teman dia..
tapi, dia je tak ada masa.. masing masing sibuk.. macam mana tu?

bila kita antar msg ke, call ke,
malam2 dia dah tido dah. tido awal..

macam mana tu?

Shooke said...

weewwiitt...
haha..

CAHAYA said...

suituapui,

I've done that. Huhu. But not for him to dream about me, but I had stiff neck for my 'kekabu' pillow. Huhu. :)

Is that count too?

------------------------------------------------

13may,

tak pandai eh? perlu cari tabib mimpi ke?

CAHAYA said...

~Mr Apple~,

Wah! Bonus ke? I don't know that we called it bonus for something that we don't need/want. :)

Maybe I can count it as incentives then. Haha.

----------------------------------------------------

Cyberwira,

Tq. :) Ops! Welcome.

CAHAYA said...

Luth,

Nak jawab kat sini ke? Nanti la Cahaya jawab kat sana. Huhu.

-----------------------------------------------

Shooke,

Syh!!! Bising je. :) Tepuk kang!

zackzara said...

3 kali org yg sama? 3 kali mimpi yg sama? 3 kali berturut turut? Mungkin nombor bertuah anda 3? Ada sesuatu kotyg ingin disampaikan..tunggulah utk 3 hari. hehe

ps: penat kann..tapi just follow ur instinct. sometimes, it works. :)

CAHAYA said...

Yep! Penat. Especially when it was unexpected or we wish for someone else. haha. :)

They say, 3rd times the charms. :)

Shooke said...

meh meh,,
ha ha ha

Suka Bebel said...

bahaya ni mimpi cium cium ni.ada check tilam bila bangun, basah tak?hehe

CAHAYA said...

shooke,

miangnye. hish!

--------------------------------------------------

sukaBebel,

tahniah atas anak kembar anda. :)

kalau mimpi yang kita mahu mungkin boleh layan sampai basah. kalau x, alamatnya terkejut beruk, terduduk di katil. so, masih kering. :)

nur_qaseh dyLLa said...

salam...urm...mimpi pegang tgn ngn org yg kta minat pun best jugak...rasa mcm dunia ni ana yg empunya...well..mimpi, kdg2 leh jd kenyataan..KUASA ALLAH...

CAHAYA said...

insyaAllah. tapi Cahaya taknak pun mimpi tu jadi kenyataan. Rasanya jauh betul awan nak digapai. tak mahu terlalu berharap!

Anonymous said...

sy pun penah mimpi dicium pakwe sndiri...padahal sebenarnya kami tgh gaduh... masih mencari maksud mimpi tu...maknanya apa ek

Yana Hanna said...

Hai cahaya..saje cari makne..semalam blh termimpi bercium pulak..tak pernah mimpi mcm tu..terkejut pun ade..bercium dgn org yg tak dikenali.terasa bibir bertaut real..dah mcm bkn mimpi pun ade..

Yana Hanna said...

Hai cahaya..saje cari makne..semalam blh termimpi bercium pulak..tak pernah mimpi mcm tu..terkejut pun ade..bercium dgn org yg tak dikenali.terasa bibir bertaut real..dah mcm bkn mimpi pun ade..