Wednesday, April 8, 2009

Friendship, THE 'SHIP'.



In the sweetness of friendship; let there be laughter and the sharing of pleasures. For in the dew of little things the heart finds its morning and is refreshed. - Kahlil Gibran


It's been a while since I posted the last entry. It has been a very busy week with all the quarter reporting and training. I hardly catch a glimpse over my blog. And of course, yours too. Please accept my sincere apology. I plan better next time.

I went to Pengkalan Balak last Saturday. It was my first time and I never expect that we had quite a clean beach over there. My expectation was just something like Port Dickson's beach or any polluted beaches I've been in Malaysia. The whether was nice, err, for me, maybe. I've spent quite a lot of time hibernating because of the rain. The best time to go out on beach was during noon (the sun really hit my sensitive skin, err, dah merah dah!) and at night, where some of my friends had fun swimming naked. Me? I don't think so.

I had accompanied by 15 good peoples and friends during the 'escape'. It was last two years the last time we had a vacation together. I had fun. I had a good laugh (which I always do) and good food as well. Since I spent most of the time hibernating, I've missed the fun cooking and preparing together with them. But luckily, there were few master chefs was born that night. We had the best BBQ ever with 11 marinated chickens, sausages and kerang.

Speaking about friends and friendship, I'm blessed with good friends around me and the SHIP that I've built with them along the way. I've learned a lot from them. I bet they know me better than I'm myself.

Thanks Allah for all this chances. Alhamdulillah.

As time goes by, I still wanna build more SHIPS in the future. And I hope it's with YOU. Yes, YOU. Whoever, wherever and whenever. I want YOU to be my friend, and we can have that SHIP together. I will treasure YOU, insyaAllah.

So take care my friends. Till next time.

p/s: I'm alone at the office. Blame the person who did the schedule. Buduh!

24 comments:

Monkey D Luffy said...

REAL LIFE is more important than BLOG LIFE... ;)

CAHAYA said...

Yeah! Setuju. Tak ke mana.

Ad Rifza said...

Yup Cahaya harus bersyukur kerana mempunyai kawan2 yang memahami dan menyayangi..
Tidak semua dari kita mempunyai apa yang kita ada..So sesiapa yang ada haruslah bersyukur kerana mempunyai nikmat utk merasa kebahagiaan dan kegembiraan bersama kawan2..Hopefully all the best and sweet memories akan sentiasa segar dalam ingatan Cahaya..dan kita juga berharap semoga ianya akan berkekalan sampai bila2 even semuanya ada komitmen keluarga..Insyallah..

en_me said...

"When a person loses a friend, he consoles himself with the many other friends about him, and if he loses his gold, he meditates for a while and casts misfortune from his mind, especially when he finds himself healthy and still laden with ambition. But when a man loses the ease of his heart, where can he find comfort, and with what can he replace it?" - Khalil Gibran

fahmi latiff said...

seronoknyer pengkalan balak..
gembira nyer suasana tu.. :)
kawan2 sporting jer best kan.. :)

cendawanintim said...

Bersyukurlah kerana mempunyai teman2 yang menyayangi dan buleh dipercayai...

manusia ni pelbagai ragam...

*SiRibenMerah said...

cayang sama kawan2..
cayang sama cahaya jugak..
hehehehe..
bersyukurlah..
nak rasa nikmat berkawan?? dgr lagu laskar pelangi...

have a nice day =)

cik siti penguin said...

wah looks so fun. but err, some went skinny dipping? XD scaaary!
yeah, friends should be treasured. the ship might not have smooth sailing as often, but we still hang on. ^^

cahaya bulan said...

asik jalan jer...;) bestnyer..nak ikut boleh..:D

HEMY said...

years after this it's going to be a memorable escapade moments

mummysyafie said...

susah gak nak cari kawan yang betul² memahami

Nem0 o0h Nem0 said...

best bila hidup ni ade kawan2 yg memahami dan sggp susah dgn kita..
hargai jek kawan2 yg ade.. =)

MariaFaizal said...

Dik,
This is so sweet..
Missing my 'bujeng' time spending time with my friends just like you do now :)

Treasure this darling.Once you're married wz kids..sigh....

:D

CAHAYA said...

Ad Rifza,

Alhamdulillah, syukur ke hadratNya atas kurniaan ini. Cahaya sangat happy dengan kawan2. Boleh lupa masalah sekejap. Kawan2 masa pergi pengkalan balak tu pun dulu ada yang single mingle. Bila dtg gathering, ada yang bertunang, kapel, kahwin, dan ada yang pregnant juga. Best kan life?

Harap ia berkekalan. :)

---------------------------------------------------

en_me,

Nice!
I like Khalil Gibran's writings so much. :)

CAHAYA said...

fahmi,

Best sangat walaupun tempat tu boleh dikategorikan sebagai x best oleh kawan2 yang mendengar kami pergi ke sana. Tapi oleh sebab mereka yg dtg itu semua best2 belaka. So, best lah!

-----------------------------------------------------

cendawanIntim,

Alhamdulillah. Manusia memang banyak perangai. Cahaya sendiri berperangai. Tapi Cahaya salute pada mereka yang tidak berpaling tapi beri tunjuk ajar. :)

CAHAYA said...

SiRibenMerah,

Wah, Cayang semuanya. Cayang RedRibbon juga. Lagu laskar Pelangi memang sedap. Sedap juga dalam hati masa mendengar. :)

Have a great day ahead, babe. :)

----------------------------------------------

Cik Siti Penguin,

That's why! Ada yang siap buat 'floating' lagi dan terlupa yang dia sudah naked. Huhu. Haru biru btol!

Yeah! Hang on. And always will. No matter what.

CAHAYA said...

CahayaBulan,

Jom ikut sekali jalan jom jom. Haha. :)

----------------------------------------------

HEMY,

Yeah! Love and will treasure every moment. :)

CAHAYA said...

Mummysyafie,

Susah sangat. But sure you'll know when you've found one. And never let go. :)

-------------------------------------------------

Nemo,

Alhamdulillah Cahaya ada kawan yang boleh utk masa suka dan duka. Takdelah hidup rasa down. :)

CAHAYA said...

Sis Maria,

Kak, yang datang tu tak semua bujang. Yang pregnant dtg dengan hubby and anak2 yang lain pun ada. Last 2 years punya gathering, semuanya single mingle. :)

You still can enjoy this kind of escapade even if you're married, Sis.

Have a great day ahead!

izan said...

cahaya,

adakala bila kita dalam keadaan susah kawan2 yg berada disekeliling merupakan insan yang paling awal menghulurkan bantuan...

Jard The Great said...

blog is just a hobby.. tak kemana.. hehehe.. kami pon tak ke mana..

CAHAYA said...

Kak Izan,

Yep. Betul. :) Cahaya so grateful sebab ada kawan2 macam tu. :)

------------------------------------------------

Jard,

Betul. For me, Blog is therapy. Rasa tenang dan damai selepas menulis. Macam lepas ke SPA. :)

Bagus la kalau tak ke mana.

This is Mine said...

kak....
kakak bukan kawan farah...


kakak adalah KAKAK farah...

*dan farah sgt bersyukur dpt kenal akak....

CAHAYA said...

:) Wah bestnya! :P Thanks Farah.