Monday, October 19, 2009

Orang gemuk takda perasaan kot.

Ada seorang reader blog Kisah Cahaya yang cuba add aku di YM baru2 ini. Aku tak terus add sebab aku fikir elok kami borak2 dulu sebelum aku add dia dalam list. Dia cakap aku suka merendah diri dan kata diri aku gemuk. Padahal dia tengok gambar macam biasa je. Aku cakap, maybe gambar tu kecik dan dia mungkin rabun. Sebab aku memang gemuk.

mohdhairinhamdan (2:01:46 PM): u berat brape?
nsmd81 (2:01:55 PM): huh?
nsmd81 (2:02:05 PM): apesal tiba2 tanya berat?
mohdhairinhamdan (2:02:23 PM): u kata u berat kt blog u...
mohdhairinhamdan (2:02:31 PM): tapi i tengok x kot
mohdhairinhamdan (2:02:45 PM): x sangat la
mohdhairinhamdan (2:03:09 PM): u ni suka merendah diri kot..
nsmd81 (2:03:22 PM): hmm
nsmd81 (2:03:33 PM): i gemuk la
mohdhairinhamdan (2:03:37 PM): u cute la
mohdhairinhamdan (2:03:46 PM): i like to see u...
mohdhairinhamdan (2:03:58 PM): are u single...
mohdhairinhamdan (2:04:46 PM): x
mohdhairinhamdan (2:04:55 PM): :>
nsmd81 (2:06:40 PM): single
nsmd81 (2:06:48 PM): mane de org nak org gemuk
mohdhairinhamdan (2:08:25 PM): ok
mohdhairinhamdan (2:08:35 PM): i x kisah
nsmd81 (2:08:45 PM): x kisah ape?
mohdhairinhamdan (2:09:18 PM): pasal tu semua
mohdhairinhamdan (2:09:52 PM): ok
nsmd81 (2:09:58 PM): ohh
mohdhairinhamdan (2:10:00 PM): u berat brapr?
mohdhairinhamdan (2:10:59 PM): tengok gambo u o je
nsmd81 (2:11:11 PM): i tinggi kot
nsmd81 (2:11:17 PM): x pun berat tulang
mohdhairinhamdan (2:11:26 PM): hari raya pakai tudung tu gambo u ke??
nsmd81 (2:11:32 PM): yep
mohdhairinhamdan (2:11:58 PM): baju kuning ru? (sila rujuk post Raya)
mohdhairinhamdan (2:12:02 PM): u?

nsmd81 (2:12:25 PM): yep
mohdhairinhamdan (2:12:48 PM): macam mak orang i tengok
nsmd81 (2:12:56 PM): hmm
nsmd81 (2:13:00 PM): so?
mohdhairinhamdan (2:13:00 PM): macam anak dah 4
mohdhairinhamdan (2:13:05 PM): dah,,,
mohdhairinhamdan (2:13:10 PM): takpe
mohdhairinhamdan (2:13:20 PM): i x kisah...
mohdhairinhamdan (2:13:22 PM): la

So dia start cerita pasal diri dia yang kurus dan suka main gym. Aku cakap aku tak berduit nak ke gym. Cukuplah sekadar aku kontrol makan dan senaman setiap petang.

mohdhairinhamdan (2:13:28 PM): i ni
mohdhairinhamdan (2:13:37 PM): berat baru 68
nsmd81 (2:13:46 PM): pastu?
mohdhairinhamdan (2:13:52 PM): i selalu gym.
nsmd81 (2:14:09 PM): i xde duit nak ke gym
mohdhairinhamdan (2:14:25 PM): badan i ada skit my body guard'
mohdhairinhamdan (2:14:46 PM): bayak duit abis...
nsmd81 (2:15:45 PM): ohh
mohdhairinhamdan (2:16:13 PM): sampai 100 kg i angkat
mohdhairinhamdan (2:16:21 PM): giler...

Konversation aku lepas tu cuma ya, okay atau tidak sebab dia sebok bercerita perihal dia yang suka main muzik dan ada band. Sangat cocky. So aku boh layan je. Dia pun ada cakap dia akan beli gitar harga rm4k nanti.

Aku nak sangat tahu. Aku ni cepat terasa ke? Terus terang aku tak minta dia YM aku pun. Kalau setakat nak bagitau aku gemuk, aku rasa tak perlulah. Sebab aku memang dah tahu pun. Mungkin dia hanyalah seorang loser yang rasa diri bagus dan rasa hebat memperbesarkecilkan orang lain. Jika buat begini boleh jadikan dia bahagia, Alhamdulillah. Aku redha.

Tapi pelik, ada gak orang macam ni. Kesudahannya, aku tak add pun dia. Haha.

p/s: kalau kamu yang di atas baca, aku harap kamu tak ulang perkara yang sama pada orang lain. Sorry sebab malas nak edit nama kamu.

38 comments:

*~ aRaBeLLa ~* said...

ishh annoying betul orang macam tu...

CAHAYA said...

Arabella,

boleh tahan la annoying tu. tak kesah la dia nak cakap ape. yang penting aku happy. ;)

tapi kalau dia tak YM lagi best kot.

Dosz said...

antara topik paling bodoh untuk dibicarakan bila nak berkenalan ngan org. aku support ko! hehe

CAHAYA said...

Dosz,

Aku open je kalau nak borak2. Tapi dia bukan nak borak2 pun. Dia nak apa pun, aku sendiri tak pasti.

Ko rasa topik apa paling best eh?

p/s: Thanks for your support.

zaiMi said...

slalu sgt jumpe org mcm tu.. blagak xkna tmpt.. mmg sgt menyampahkan..

CAHAYA said...

zaimi,

Cahaya tak port sangat kalau dia nak berlagak. Kalau ikutkan, x kesah pun. Tapi xyah la msg orang.

p/s: mungkin dia dah kehabisan stok orang yg boleh layan dia.

Jard The Great said...

aku fhm perasaan org gumuk.. sbb aku dulu mmg gumuk... skang da kurang.. tp perasaan dulu masih ade...

ngada la org yg YM ko tu.. ade prob mental tu.. hik hik hik

CAHAYA said...

Jard,

Perasaan tu memang akan ada sampai bila2 kot. Ntah la. Walaupun dah kurang berat pun aku still rasa rendah diri sama je. Tak best btol.

Mungkin betul dia mental. Ataupun dia pun gemuk tp xnak ngaku. Haha.

Ad Rifza said...

Pedulikkan org camtu..dia ingat dia bagus sgt ke??..eh eh Ad plak emo..haha
Biasalah manusiakan..mcm2 ragam..tapi kalau nak bercakap atau bertanya tu berlapiklah sikit..Jgn main hentam jer..Kdg2 bila nak bercakap perlu pk dulu sebelum cakap sbb kita tak tahu perasaan org lainkan..
Kdg2 tu kita bergurau org lain rasa tak..So better tak ckp yg bleh sakitkan hati org..Kalo org tu terasa mintak maafkan..kan cahaya kan?..hehe..cool beb!

CAHAYA said...

Ad Rifza,

Alahai, comel je Ad ni. Emo habis. ;)

Biasalah, manusia kan lain2. Rambut mungkin sama hitam, tapi hati memang tak sama. Tapi, paling best sebab dia tak rasa bersalah pun. Hebat kan?

Adat melayu, setiap kata2 seharusnya berlapik. Mungkin dia ada dendam kat Cahaya kot tu sebab dia buat macam tu. Cahaya dah maafkan pun. Redha je la.

p/s: Cahaya cool. Ad cool x? ;)

cik siti penguin said...

idiot. haha. some people are like that. life goes on dear :D as long as you're happy dah cukup

CAHAYA said...

cik.siti.penguin,

Haha. I dont care about him at all. I just dont bother. Kita happy, lantak dia la nak tunggang langgang. ;)

Inah said...

lahai..eh..how come we never met in ym :)

ixora said...

abaikan..

pssssttttt...kita da makin bolat...huahuahua..menci3x...

huh!

CAHAYA said...

Inah,

I takde YM u pun. ;)

Add me. Take mine; nsmd81@yahoo.com

------------------------------------------

Ixora,

Ye ke? Ingat perjanjian kita bulan 12 ni. ;)

Masa utk kuruskan badan. Hehe.

Suka Bebel said...

dia nak mengayat tu tapi tak kena gaya.hehe

iNsOmNiAc said...

yucks! what an unmistakable, egoistic vain!
i rasa nak lempang jer lelaki mcm ni, perasan bagus.
kata kat dia, kalau badan cantik mcm mana pun tp perangai buruk takde makna nyer...

sepul said...

aiyoooo apakah conversation itu? show off ka? mcm gelabah jek mamat tu beb.

mangosteenskin said...

maaf ya lelaki...i rasa ramai lelaki yang berkata2 seperti ini. tak dinafikan, mmg ada juga yang benar2 low profile dan ikhlas dalam berkata2.

Mungkin mereka rasa itu cuma gurauan...atau memang benar nak ngayat tapi don't know where to start. whatever it is, nak bekawan ke, juz nak add list ke, u blew up your chance daaa...

mungkin dia nak ajak pegi gym kot, tapi end up merapu kerapu. hehe.

izan said...

cahaya,

hailar cahaya, jangan terlalu sensitip.... kita kurang bahagia. anggap semua tu cakap2 kecil yg x perlu difikirkan sangat.

CAHAYA said...

Suka Bebel,

Haha. Mengayat ke? Zaman batu je ayat style macam tu. Hahaha.

-------------------------------------

Insomniac,

Tu lah pasal. Mungkin badan je cantik. Muka? Mungkin pecah rumah.

p/s: Teringat dialog Auntie Zaza dalam Manjalara, "Gemuk boleh kurus, kalau muka macam pecah rumah, apa pun tak dapat."

CAHAYA said...

sepul,

Ntah. Cuba ko tanya sendiri. Dia gelabah ke tak.

CAHAYA said...

mangosteenskin,

Tak tahu apa agenda dia. Kalau nak ngorat, banyak lagi kot cara lain.

Teringat zaman kanak2 dulu kena kacau ngan budak lelaki. Rupanya dia suka nak berkawan. Tapi kalau dah besar buat keje tu, tak cute langsung la pulak. Haha.

Pick up line tak kena or memang betul kot dia nak ajak ke gym. Hehe. Next time dia msg, i tanya.

CAHAYA said...

Kak Izan,

Tak sensitif pun. Baca la betul2. ;)

ein asari said...

loser dowh jantan tuh... bluekk..

CAHAYA said...

jujur kot. ;)

yOnnA said...

hahaha.yonna pon penah kena mcm ni la akak. yonna remove je. hahaa pegi mati la kot.

sibok nak amek tau hal org.kenal pun tau. heh,big2 size mcm kita comel ok :p org lain x comel buat apa hahaha

ok ada unsur riak :p

go on akak! la tahzan!

CAHAYA said...

yonna,

Remove eh? Akak tak sempat add lagi. Hehe. ;) Biarkan dia dengan keluarga dia.

Akak tak pasti agenda dia ape. Tapi kalau dia baca ni, harap dia boleh jelaskan. Orang comel mcm kita memang comel. So orang yang x berapa comel kat luar tu sure dengki. Hehe.

Orang cantik sure perasan cantik, sama gak orang gemuk. Pelik diorang ni. Riak tak bertempat.

Fly said...

mcm2 perangai manusia ni yek.. ish2

CAHAYA said...

Fly,

Betul! Tak terduga akal semuanya. ;)

CATZ said...

ihave bad experience berYM dgn reader yg konon2 ikhlas nak berkawan..
obviously nak menggatal...
di blog dia nampak sopan..
tapi...God knows sapa dia sebenar..
tak yah layan org gila cam ni..
saja je nak tau berat..nak tau u betui2 gemuk ke tak//
konon2 nak kenal...
pastu bangga2 diri nak beli gitar 4k?
hahaa...org kalau betul2 kaya dia tak menunjuk2..
ni org gila kot...yg perasan bagus..

CAHAYA said...

CATZ,

Hope kita lebih berhati2 di masa hadapan. Tak boleh sewenang2nya nak add orang kat YM. Ingatkan ikhlas, padahal, tuhan je tahu niat dia.

Blog yang nampak baik tak hengat tu yang musykil. Itu drama je ke? Topeng? Dunia nyata? Tuhan je tahu.

Gitar rm4k kira murah lagi tu. Meh aku bawak dia gi kedai gitar kat TTDI ni. Bak tengok Ibanez berapa. Kecoh je. Tak kosa makkk!

Faisal Admar said...

dia ni loser la! takyah layan je

CAHAYA said...

dah tak layan dah

@xiM said...

hambik ko mohd hairin hamdan..ngan nama penuh ko terpampang kat sini..Boooooo..

CAHAYA said...

Haha. kan? Hamik dia. ;)

the living Dory said...

oh my goodness, bagus nya ada keberanian itu, dengan nama sekali terkorban.. take that mohd hairin hamdan! shame on you!

i wish i have the guts to do so, asyik kena buli saja nehh..

CAHAYA said...

the living Dory,

I've been there before. Holding my own guts when others just spraying their words and whatsoever towards me.

So caranya, hold up our guts and spray back if needed. You will feel better, seriously!