Friday, October 23, 2009

Dua jari tegak ke atas!


Tak berat. Tak semak. Tak susah nak faham.

Aku suka. Aku suka. Aku suka sangat cerita ini.

Aku suka Papadom. Aku suka makan papadom gak. Waktu tengok cerita ni aku terbayang mamam nasi Kandar Beratur. Lama dah tak pi Penang. Bila la agaknya akan bersua lagi.

Aku suka Afdlin. Aku suka Miasara. Hantu mak Miasara pun comel. Aku suka semuanya.

p/s: Aku rasa cerita ni banyak menang mungkin sebab semangat 1Malaysia. Lagipun tema kali PFM ari tu kan something to do with perpaduan.

Imej dari Google.com

25 comments:

Jard The Great said...

aku nk tinguk!!! huhu

[ LADYKiKi] said...

wahh hari tu nak tgok tapi tak jadi.. huaaaaaa

Ad Rifza said...

Takleh tgok lagi..sini takde wayang..huhu..

sepul said...

yeyyyyyyyyyy best best best dan agak touching

Jard The Great said...

add la fesbuk ku.. ehehe.. jardness@gmail.com

cik siti penguin said...

yeah. it looks cool :) her mum is gorgeous :P

CAHAYA said...

Jard,

sila ke pawagam berhampiran rumah anda. x rugi kot.

-------------------------------------

ladykiki,

sempat lagi ni. ;)

CAHAYA said...

Ad Rifza,

La ye ke? Tunggu DVD yer. ;)

-------------------------------------

sepul,

kan? best best! nak tgk lagi pun ada ni. tapi tunggu raya la nanti kuar.

CAHAYA said...

Jard,

baik. Akan add sat lagi. ;)

--------------------------------------

cik.siti.penguin,

btol2. comel. lagi2 part cheerleading tu. ;)

ixora said...

sangat best...berbaloi tgk...touching giler time last..huahuahua...

miezi said...

jari mana yang ditegakkan tu cik cahaya? haha

CAHAYA said...

ixora,

kan? best kan. watak Wajib Tayang pun besh. tak abis2 nak kupas. ;)

-----------------------------------

miezi,

nak jari mana cik miezi? hamboi2.

Wahidah said...

i tell u what citer ne best..
citer die ringan..and mudah nak phm..tk complicated...huhuhui likeee

Noraishikin Mohd Salleh said...

sangat best giler! hehe..masa tgh tgk tuh trus rasa lapar..haha.kuar wayang x nmpk ada kedai nasik kandar.elok dah abes mkn (chicken chop) br perasan ada kedai nasik kandar.huhu,kempunan.sok nya g ofis trus balun papadom..haha

Meen Eunos said...

sudah tengok cite ini
jugak.
Not bad.
at least terhibor.

=)

CAHAYA said...

Wahidah,

Sangat best. Setuju. Ringan dan best! ;)

-------------------------------------

Cikinto,

Haha. I pun. Last night mamam mak I masak Dhal Kobis pastu goreng Papadom. Besh2. ;)

CAHAYA said...

Meen,

Nama pun hiburan. Kalau tensi, x best kot. Ni best dan buat orang lapar.

sicKo^ said...

nak tgk.. tapi kena tunggu dvd kluar dulu sebab aku malas tgk wayang..

CAHAYA said...

takpe. DVD bleh tgk banyak2 kali. so ko memang tak sker tgk wayang ke? kalau dating ape je ko buat?

mummysyafie said...

citer ni mmg best..time gelak tu..gelak sokmo..tapi time sedih tu..leh nangis gak.

akak dah tengok..last week time lunch hr..hahahah...sib baik hari jumaat, sempat la berlari kat alamanda.

CAHAYA said...

mummysyafie,

setuju! sebab saya pun gelak sakan sampai rasanya suara saya je penuh panggung tu. best!

babak sedih memang touching. lepas tu terus call ayah sendiri. ;)

p/s: bestnya leh tgk wayang time lunch.

Inah said...

saya dah tgk juga!! :)

mmg best and ringan..hasilnya..beberapa bungkus papadom telah dibawa ke adelaide ;)

CAHAYA said...

Inah,

Best2!

Cahaya pun baru makan papadom dengan dhal. Wah, malatop sangat2. Ni semua gara2 cerita Papadom.

@xiM said...

cerita ni best tapi aku rasa banyak lagi penambah baikan yang perlu..anyway,thumbs up to Afdlin and his crew!

CAHAYA said...

Axim,

Apakah penambahbaikan yang diperlukan? Share la sikit. Aku rasa macam ada part 2 je. Sebab ada yang tergantung. Hehe.