Wednesday, March 31, 2010

Kegilaan.

Hidup sekarang penuh dengan kerja gila dan benda-benda gila yang sewaktu dengannya. Walaupun  tidak lah gila sangat.

Pening. Tapi best!

Kegilaan 1: Mad Men Season 1-3

Dah habis menonton 3 season dalam masa beberapa hari. Tak sabar menanti season baru. Cepatlah masa berlalu yer.


Kegilaan 2: Cinta Kosmik

Lagu cardio terbaru minggu ni. Begitu elektronik tektonik. Eh, ingat dengar lagu omputeh je ke? Melayu pun orang layan lah. This month kerja malam. So pagi-pagi balik singgah Tasik Metropolitan dan jogging sambil dengar lagu ni.


Kegilaan 3: Ebay

Online shopping menggantikan wardrobe, beg dan juga kasut yang sudah oversized. Nice!


Kegilaan 4: Kings of Convenience

Sejak menonton mereka live minggu lepas, telinga masih belum jemu2 mendengar alunan musik Mrs. Cold, Homesick dan Caymans Island.


Kegilaan 5: Polaroid

Sudah dapat 2 kamera polaroid dari Ebay dan juga polaroid film yang masih belum tamat tempoh. Ngam! Terasa nak jual polaroid film sebab permintaan tinggi kat KL ni.

Kegilaan masih boleh dibendung buat masa ini. Cuma kena tahu limitkan diri dan masa. Kalau asyik sangat, satu kerja pun tak settle!

Kamu gila apa sekarang?

13 comments:

i.am.belle said...

giler tgk film lama2 mcm pulp fiction xD


polaroid? wah giler ol skool tu. instant photo.

yonna said...

hah! lagu elektronik! HAHAHAHAH betul2 akak.hari2 dengar pun takdak jemu ok. suara semua superb! hihi.

yonna tengah gila MILOK.

milok = milo kotak

Porcelain Doll said...

Whoaaa!!! I loike part "Kegilaan 3: Ebay - Online shopping menggantikan wardrobe, beg dan juga kasut yang sudah oversized. Nice! *clap clap* kudos Cahaya!

1. saya tgh gila mengemas rumah! menyusun, melabel & membersihkan segala habuk. Now, da almost done.

2. gila download lagu & lirik.

3. gila melukis sampai umah comot, pastu malas nak kemas.

4. gila makan maggi kari then tambah cheese kat atas.

5. gila drive jejauh sesorang cari ilham.

Err, ada manyak lagi, tapi takut kang awak pula gila baca tu semua *wink*

HEMY said...

wow..polaroid tu yg tgkap terus kuar gambar kah???heehehehe

suezensuzanna said...

aku skang giler nk mkn..aduiyai!... ehh my wedding 17 april..plz come!... kat sri gombak

Mimpi said...

Gila penat maka rasa nak rehat yang teramat sangat. Sedap kalau ada orang urutkan .

CAHAYA said...

belle - Pulp Fiction? Tgk kat mana? Best tu movie lama.

Yep. Polaroid sangat classic!

CAHAYA said...

yonna - tu lah. Best! Tak jemu walaupun satu jam dengar lagu yang sama. Jemu nanti tukar lagu lain plak. Hehe.


Doll - Kegilaan 3 memang best! Hehe. Dah lama tak buat tu. Hehe. Banyak kegilaan eh Doll skang ni. Nanti jom gila2 drive ke Penang lepas Admar abis exam. Hehe.

p/s: Maggi kari tambah cheese sangat gila lah!

CAHAYA said...

HEMY - Yep. Berminat? Hehe.


suezensuzanna - Gila makan? Yang, kang tak muat baju perantin ko. InsyaAllah datang. Satu taman je tu. :)

CAHAYA said...

Mimpi - Alahai, kesiannya. Nak gi tengok Maskara tak?

balqissy said...

skang gile dgn coklat! eh, skarang ke? dari dulu kot =D

CAHAYA said...

balqissy - Alah, jeles. Cahaya makan coklat sure makin gemok. So mmg kena puasa benda manis2. Huhu.

Fai Zakaria said...

Yes yes yes!!!
Penang, here we come!!!

p/s : da try lom maggi+cheese tu?