Tuesday, March 30, 2010

Lose big.

Dua tiga hari ni saya sering terima call dari Fitness First minta saya join membership dan bersenam di sana. Obviously diorang dapat nombor fon semasa saya pergi audition The Biggest Loser Asia tahun lepas.


Fitness First ada launch satu program 13 minggu, The Lose Big Programme. Syarat penyertaan program ini perlulah menjadi ahli Fitness First. 1st Program dah berjalan dah pun. So next session rasanya lagi 2 atau 3 bulan. Selain dari bayaran membership bulanan Fitness First dalam lebih kurang RM150-RM190 sebulan, ada lagi bayaran tambahan yang lain sekiranya mahu join program ni.

Soalnya, berbaloi ke kalau nak join?

Untuk mendaftar sila ke laman web http://timetolosebig.com/

21 comments:

Kniedaz said...

keinginan & kemampuan zahir batin perlu selari barulah berbaloi..hehe..

CAHAYA said...

Kniedaz - Yep. Rasanya cara tradisional tak kurang hebatnya. Saya akan stick dengan rutin bersenam harian atas treadmill dan ke Tasik dekat ngan rumah. :)

Faisal Admar said...

br ni fitness first penang pun ada call. dia ckp dpt no phone i dr kwn i. then i ckp x minat. hari ahad lepas.

kelmarin (isnin) call lg tanya. mcm nk jerit pun ada!

CAHAYA said...

Faisal - Betul la tu. Sebut tak minat tapi hari2 call. Tensi. Asyik call je. Dah cakap dah ngan diorang kalau nak I sendiri akan ke FF untuk sign-up. Takyah susah2 dtg ofis segala. Adoi. Tensi plak.

Jard The Great said...

uish.. nnt jadi berotot lak.. org nak slim.. ke gym bukan tempatnya..

=p

Faisal Admar said...

haha i akan jerit lg sekali dorang call!

i.am.belle said...

rasanya tak berbaloi program mcm tu pun. rutin yg ko dah buat tu pun dah okay.

asalkan sihat pun dah bagus :)

CAHAYA said...

Jard - Itulah. But now aku dah lose weight, tapi badan aku mcm lembik2. Kulit tak tegang. Tahu tak camne nak tegangkan kulit2.


Faisal - Hehe. I dah ignore je dia punya call. Kalau masih berterusan, I call je Celcom suruh block.

CAHAYA said...

Belle - Yep. Rutin biasa dah kurangkan berat badan. Tapi aku masih tercari2 macam mana nak tegangkan kulit2 yang lembik ni.

Nak kurus. Sihat dah, nak kurus jugak!

HEMY said...

kalu ko memang betul2 dedikated nk buat or nk kurus...berbaloi..tp kalau 50-50, tkya le

Mimpi said...

Berbaloi ke tidak itu terletak pada disiplin diri la kan?

CAHAYA said...

HEMY - Tu la. Kalau dedicated pun aku ada 1 masalah. Aku takut kena gelak kat gym. That's all.


Mimpi - Betul. Setakat ni disiplin boleh tahan. Tinggal berjaya atau tak je. Yang penting next month ada time nak jogging pagi2 kat tasik. :)

Suka Bebel said...

kalau betul nak buat, memang hasil dia berbaloi baloi. kalau dah abis pk baru kuarkan duit join benda ni, biar ada komitmen tinggu baru menjadi.hehe

Faisal Admar said...

bagus gak kan idea tu! :D block block...

dukunlintah plk said...

jgn takut kena gelak.. tak mati la kena gelak.. ku pun dolok masa mula2 ke gym nang kenak anok papan sekeping.. tapi sekarang lihat lah hasilnya (papan dua keping.. haha).. sendiri gelak takpa, tp jgn hiraukan org lain yg gelak :p

@xiM said...

takyah la sign up..buat sendiri jer..sebab semua tu atas disiplin diri..kang bayar mahal mahal tak leh nak commit rugi jer..

let us do on our own..it does worth it!

CAHAYA said...

Suka Bebel - Betul jugak. So tak jadi la join. Cuba buat sendiri dulu. Kalau masih tak boleh. Next 2 or 3 months join la program ni sessi 2.


Faisal - Yeah! Block block!

CAHAYA said...

dukunlintah plk - Untuk orang gemuk macam aku, hati aku kecil. So setiap kali orang gelak, aku kecik hati. Macam mana tu? Mungkin orang kurus hati dia besar. Macam ko. :(

Betul apa kata pak dukun. Semua terpulang pada diri sendiri. Tak mati pun kena gelak. Tapi sedih lah!


Axim - Skang ni Cahaya ada masalah muscle. Badan lembik2. Tak tone. Macam mana nak buat sendiri? Tak tahu. Huhu.

Commitment pun satu hal jugak. Takut tak commit, membazir je.

Porcelain Doll said...

Saya = tak suka bersenam.
Sebab nanti peluh, melekit & penat.

CAHAYA said...

Doll - Lar, itu la tujuan bersenam, supaya berpeluh, melekit dan penat.

Fai Zakaria said...

Huhuhuhuhuuu...