Saturday, May 22, 2010

Ratings, popularity and blog.

They don't mix. In fact, they can't be mixed. It shouldn't be mixed. So, if you wanna be popular, be an artist. A good one, a great one. Indeed. If you wanna get big ratings, do a TV Show.

Otherwise, suck it up and make your peace. It's just a blog, der.

11 comments:

Jard The Great said...

hehehe... aku terbaca gak blog2 yg tgh berperang tu..

tatau apsal... tibe2 leh jadi camtuh skali..

peace no war... I agree with you that it cant be mixed..

bluecrystaldude said...

siapakah yang tengah berperang? nak join! I love heated arguments coz that's the only time we can see their true color :)

P/S: Seriously, do let me know. or you could just leave me a link on my Facebook page :D

HEMY said...

alaa..nk tau gak perang pe..ekekeke. yg aku tau..blog asalya weblog pasal idup kita..mcm diari..

so sendiri punya hal..sendiri punya suke

Faisal Admar said...

bcd, dorang perang sape cantik lah, sape famous lah...

eww.

CAHAYA said...

Jard - Aku tak tahu apa yang blog2 ni kejar. Popularity? Aku tak kenal pun dorang. Aku tahu pun pasal blog lain citer.

Yang penting, aku rasa dua2 pihak sama je bodoh.


BCD - Woa, you're so bad. Nak join heated argument plak. I tahu pun dah lambat, so the other blog dah delete the-not-so-decent entry. Kalau ada lagi, mesti best! Haha.

p/s: I'll send both link kat FB.

CAHAYA said...

HEMY - Perang sape popular, sape tulis tajuk entry merepek2 sedangkan pasal hape2 ntah, pasal entry gian nak kaut rating. Pasal2 macam tu lah. Boring!

True. Blog macam diari. Ada diari best, ada diari boring. So kena lah redha. Takyah push luck sangat2 dengan tajuk2 18SX setiap kali buat entry.


Faisal - Haha. Yeah! Double ewww!!

Mohd Adziim said...

Ha betul, bodoh benar berperang.
Aku suka baca blog sebab blog itu ada isi, ada makna, ada best!
Macam blog kau yang banyak makna ni.
:)

Faisal Admar said...

btw, cara kita tulis blog dan cara jawab komen juga menunjukkan otak kita besar mana. hmm hmm...

"i'm not into someone who his brain is smaller than his waist..."

-ted-

CAHAYA said...

Adziim - Haha. Banyak la sangat makna blog aku ni. Banyak lemak ada la. Haha. Pada aku, blog masing2 ada keistimewaan masing2. Tak guna push luck buat entri lucah tak tentu pasal sebab nak rating. Period. ;)


Faisal - Yep! Agreed. I like -ted-'s quote. ;)

yonna said...

akak,paling meng-annoyingkan, orang2 luar campur tgn siap buat entry. like WTFFFFFF? kalau 2 ekor tu nak gaduh,mampus lah. why org lain kena sibuk2?

CAHAYA said...

yonna - Budaya bodek sangat lapuk!