Thursday, August 12, 2010

1 Ramadhan.

They said, first day always tougher than the rest. But with today's weather, I doubt that. My 1st day of Ramadhan kinda superb. As usual, Mom's Bubur Lambuk on the 1st day is a must! Yums! I can bet hers better than Kg Baru's bubur lambuk.

Us siblings went for tour around three Bazaar Ramadhan around Gombak's area (Gombak Setia, Danau Kota and Sri Gombak) for food hunting. Nothing fancy. Just the usual. Boring.


How was your first day then?

16 comments:

Mohd Adziim said...

Aku beli jus tembikai je untuk buka puasa, makanan ntah tak selera.

CAHAYA said...

Abis, minum air je? Kalau nak berbuka air je, amik la susu dengan kurma. Kenyang sikit. Dulu time keje petang, buka puasa kat ofis, tu la hidangan nya. Best!

Wahidah said...

1st day pose berbuka seorang diri bersahur seorg diri..sayu je rs..n berbuka pun mkn ala kadar je..then terawikh..terawikh kt sini direct 11 rakaat..agak penat gk la..hehehe

catz said...

hi cahaya,

selamat menyambut Ramadhan.
my 1st puasa? 7.30 baru sampai rumah..trap with work and jam.
gila jam teruk. sempat beli mee goreng bazar ramadhan yg rasa dan rupa mcm dibubuh kicap je.
but its ok. dugaan berpuasa. but manage to cook sambal sotong for sahur.

Alhamdulilah.

Moga puasa kita sebulan diberkati.

:)

CAHAYA said...

Wai,

Kat tempat Cahaya pun sama gak. Terawih dia straight 8 then 3 witir. Berpeluh jugak la sebab tak berhenti. Lepas tu, terkocoh2 nak pegi keje plak. Tapi best!

Berbuka sorang2 ke? Tak buka sekali ngan kawan2? Sahur Cahaya kat ofis. Sayu jugak sebab belum sempat bersahur dengan family. Sure kecoh!

CAHAYA said...

Catz,

Salam. Hi. Sambal sotong? Hmm Yummy! Pembuka selera tu.

Jalan memang extra jam dua tiga hari ni. Lagi lah semalam ada orang ajak bergaduh kejar sampai rumah lagi sbb terlanggar side mirror dia time driving. Geram betul!

Hope hari ni lebih best utk kita semua. Amin.

yummien straggy said...

antara 3-3 bazaar ni..
mane yg plg best?

p/s : dok gombak eh?

HEMY said...

mine? the bazaar was so full of ppeople. I have to choose for a stall with less people..not by what I wanna eat..huhu

dukunlintahplk said...

nothing fancy on my 1st day.. cam biasa jak.. selamat menjalankan ibadah puasa :)

mummysyafie said...

salam ramadhan cahaya..

tahun ni nmpak gaya nya tak leh nak terawih la..biar hubby sorang je gi.

salamBEST said...

salam ramadhan :)

CAHAYA said...

Yummien - Rasanya paling best kat Gombak Setia sebab ada kuih tepung pelita yang kami jadi pelanggan tetap dah 10 tahun. :)


HEMY - Yep. Bazaar on the 1st day memang ramai. Today 2nd day, dah tak berapa ramai. Maybe sebab hujan kot tadi. But lagi best 2nd day. Banyak orang niaga.

CAHAYA said...

dukunlintah plk - Tahun ni macam extra special. Sebab berbuka puasa dengan family waktu awal Ramadhan. Last year buka puasa dengan kawan2 kat ofis. Siap pasang lagu raya, walaupun baru 1st day. :)


mummysyafie - InsyaAllah ada rezeki tahun depan. :)

CAHAYA said...

salamBEST - Salam ramadhan. :)

@xiM said...

My first day ok..beli ayam panggang sednirik..banned PARAM.hehehee

CAHAYA said...

Kenapa banned PARAM? Kisah buruk ke?