Thursday, December 4, 2008

Diet and Toilet.


Cahaya: Daing, I nak ke TOILET! (nak gi mana² pun kena bagitau kat ofis ni!)
Daing: Hah, nak DIET? (separuh menjerit, orang semua dengar tau!)
Cahaya: I nak pegi TOILET lah! (kalau nak diet pun, perlu ke bagitau dia?)
Daing & Kalay: (gelak-gelak)
Cahaya: Tak kelakar pun.
Rain: Aah. Tak kelakar pun. What's so funny?
Cahaya: Ye lah, aku kan gemuk. So? (meninggalkan tmpt duduk lalu ke toilet!)

*terdiam
*hangin

Perlu ke nak perli² macam tu? Ke memang dia pekak tak dengar?

Apesal Cahaya emo ni? Cahaya faham. Takpe lah, at least mereka jujur.

Astagfirullahalazim. Ya Allah. Berilah ketenangan padaku.

p/s: Yang baca ni nak gelak pun takpe. Cahaya redha je.

13 comments:

ixora said...

sabor je la sis..
lebih baik chubby yg sehat walafiat
dari kurus ramping bersirat wayar..

adeh..take care..

CAHAYA said...

Haha Xora, kiyut je. Awak tu pun sama, take care!

en_me said...

nak gi toilet pong nak ke report kerrr.. very derrr

CAHAYA said...

tu la pasal. ni semua gara² condom tu la. kalau bukan pasal condom tu. 88 kali nak ke tandas pun xpe. Bencik! Macam budak sekolah je.

Nem0 o0h Nem0 said...

x lawak ok,pdhal toilet ngn diet tu jauh bz bunyik!

izan said...

buat-buat tak dengar..buat macam takda pape... cahaya, lain kali bagi tau mereka... "I nak ke bilik termenung jap ye... kalau ada apa-apa ketuklah."...hihihi..janganlah majukkk....selamat hari raya qurban.

axim said...

janagn layan mereka yang bermulut longkang itu..haha

CAHAYA said...

nemo: ntahnye, jauh sangat. And ini bukan kali pertama plak tu. Sblm ni ntah ape ntah dia tukar ayat tu. Tapi takpelah, biasalah kan dunia ni, yang 'besar' tekan yang 'kecik'. Kecik ke? Haha. Hati kecik kot!

kak izan: tu la panjang sket nama bilik tu. dulu kite selalu cakap camni, "i pegi meeting dulu yer, ape² hal, amik message." Sekali boss tanye daaa, terus tukar. Hehe.

axim: tu lah axim, mulut longkang, ala² mulut tempayan la, mane leh tutup!

Skullsplitter said...

Sabar. Sabar tu separuh dari iman. Yang separuh lagi pun dah tak tau kat mane, takkan yang separuh nih pun kita nk hilang. Say Alhamdulillah better than marahkan? huhu~ Have a nice day.

**Cute ape.. Hehe.

skullsplitter

Catz said...

jadikan ia sbg satu pemangkin tu kurus (if u really want to go for it)..
sabar sis..look at the positive side...

Faisal Admar said...

Remember I have changed? Try it. They will have different perception on you start from now on.

Those who use to tease and saying something that could embarrass me not doing it anymore :)

I feel better at the same time I can focus on my work more than crapping some junks :)

CAHAYA said...

Haha Faisal, I don't bother normally. So, none of pussy-talking can break me. Thanks.

But nowadays, I'm too sensitive. Maybe over matters that has been happening for this few weeks.

p/s: I'm strong and can't break easily. This what I always tell myself.

CAHAYA said...

Skullsplitter,

Haha. Cute eh? U je la yang cakap. Huhu. Cakap dah Alhamdulillah dalam hati. Tapi still nak cakap gak camtu. Bleh tak?

-----------------------------------

Catz,

Azam dah ni. Tapi figure tu berhenti kat 5.5kg la. Tgh cuba lagi ni. Kurang exercise kot. Asyik makan je. Adoi.