Thursday, December 25, 2008

Pictures Don't Lie.

Propaganda je tajuk kan? True enough that all these pictures below will describe my pit stops for 2 weeks after Penang vacation.

Date & Time: 17th December 2008 @ 7pm
Location: Wira Seafood, Taman Seri Gombak

We're like so hungry and the food was tasteless. I will not come back for very long time. Sorry! We all mintak Udang Goreng TEPUNG, dia bagi Udang Goreng NEGRO plak. hish!

Date & Time: 18th December 2008 @ 6.46pm
Location: Bangsar Selera, opposite to Bangsar Village II

Catching up with friend, Wawa walaupun baru balik dari Penang bersama and having my favorite Mushroom Chicken (bottom left). Time ni Wawa belanja. Yeay!

Date & Time: 19th December 2008 @ 9.40pm
Location: Borders

Dah lama tak baca buku. Buku yang ada dah ulang2. Dah tak best. So, pegi kejap Borders and grab these 2 books. I've read 'P.S. I Love You' few times and lost it. Ada orang pinjam baca tak pulang2 and I've lost track pun sape yang pinjam. So beli je la yang baru. At this point of time, dah abis pun baca dua2 ni. Esok nak pegi beli lagi. Yeay!

Date & Time: 20th December 2008
Location: Uptown Hawkers, Damansara

Lepas beli buku, terus pegi makan kat sini. Tgk2, kari kepala ikan favorite KakMie masih bukak. Order terus untuk 2 orang. Heaven dpt makan kari kepala ikan Chinese style ni. Rindu kat Mak masa makan, mak sker part lidah dan mata. Kitorang tak reti makan. Huhu. Kitorang makan isi je, tapi sebok nak order kari kepala ikan. Haha.

Date & Time: 21st December 2008 @ 9.45pm
Location: Chilli's, KLCC

Time ni keluar cari kain sebenarnya, kain nak buat baju kurung kat Jalan TAR. Pastu teringin sangat nak makan Chilli's. So singgah la kat KLCC. Order makan biase je, takde la banyak sangat, sorang satu. Cahaya punya tak abis dan tapau makan esoknya utk breakfast. Jimat lepas makan mahal2. Huhu. Kopak! We've tried the new desert, White Molten Cake. Sweet sangat, tak sker. :( But I enjoy the company of my siblings. :)

Date & Time: 23rd December 2008
Location: Oldtown, Taman Melati

Makan, makan, makan je keje kitorang. Haha. Mag teringin nak makan Oldtown, so pegi je la. Last2 dia order Nasi Lemak je, hampeh tol! Cahaya order Hor Fun, Yummy! Luqman, Kakmie masing2 makan Curry Mee and Prawn Mee. Actually waktu siang tu pegi SunwayLagoon, temankan family Mak Cahaya yang datang dari Kuching. So, dah sangat2 sunburn muka Cahaya time ni. Huhu. Perit! Ouch!

Date & Time: 24th December 2008 @ 1pm-10pm
Location: IKEA, Damansara and KLCC

Cahaya nak cari almari, tapi asyik tak sempat je. I've to put it on hold for the moment. My off days just abis macam tu je. Today, on the road dari tengahari sampai malam. Kul 10pm baru balik, pastu type post ni. Nak upload gambar, bercinta jek! Took ages baru nak settle. Huhu. Lunch at IKEA cafe, dinner at Signature, KLCC. We went for 'Histeria' dan Cahaya hampir histeris dengan cerita tu. Next post will be bashing-in-and-out this movie. Sangat sakit hati. Sangat tak logik. KLCC punya pokok Krismas tinggi ya amat, dah macam hantu raya dah. Huhu. Nak capture dlm camera pun x leh. Hehe. :)

22 comments:

Ad Rifza said...

Ahaks...Udang goreng NEGRO pun ada..camana ek udang tu?..Negro ke goreng?..hehehe

CAHAYA said...

Haha Ad. Kalau negro goreng takpe gak. Ni yang tukang goreng tu putih melepak. Datang2 udang Negro. Rentung!

p/s: pelik tgk kedai makan yang sampai hati hidang makanan2 yg tak layak di makan akibat kerentungan, kemasinan dan ketidakjadian masakannya. Huhu. :(

Faisal Admar said...

haha apa kes pesan udang tepung dapat negro lak? ala² nak jumpa cine mata sepet dapat negro mata bulat ek? lol.

alamak sedap lak tengok mushroom chicken tu walaupun prefer black pepper :P bila nak lanje i plak :P you pun dah jadi flogger ek? hehe.

p/s: i love you tu i nak beli gak. banyak le plak yang nak beli. kite runner, thousand of splendid sun, the dream dan marley & me. uik. abandoned lagik. adoi. berapa ratus dah tu! haha.

eh yang dekat damansara tu kepala ikan apa tu? sedap tak? i mmg suka sangat kari kepala ikan! hehe lemak i tell you! mata tu part paling lemak! eh ikan ada lidah ke? tak jumpa pun :P

cahaya makan apa kat chilies? burger dia sedap kan :P

i suka sangat hor fun old town! sedap! kena lak letak kicap sikit kat cili padi tu pergh! (i ni tak makan pedas sambal tau... eg: mee kari dan mee udang old town yg pedas tu!). eh, ada garfu dgn sudu lak? hehe makan dgn chopstick lagi sedap tau!

eh, pic yg last tu kat mana? murni or williams ek? meatballs!!! i loike!

Suka Bebel said...

fuh, dah lama tak lepak kat uptown damansara tu.ada ciken copp yg best.hehee

CAHAYA said...

itulah dia Faisal. Udang Tepung Negro plak dia bagi. Khas dari Afrika kot. Mencik.

Cahaya tak sker BlackPepper sebab sangat hot! So, prefer mushroom sauce je. And the chicken tu dia grill. :) Datang KL, sure Cahaya belanja. No pobem.

Eh, flogger tu ape?

My lists books-to-buy dah up to 37books dah. Macam mane ni? Asyik tangguh je. Hamikkk, sampai 37. Malam ni nak beli lagi, nak stock utk Singapore trip. Hehe.

Kari kepala ikan ni memang famous kat Uptown Damansara. Lidah takde eh? ntah la. My mum selalu sker lidah n mata. Huhu. No komen part2 kepala ikan ni.

Kat Chilli's Cahaya makan Quesadillas Combo, yang ala2 roti yang berinti tu. Banyak sangat, tak abis, tapau je. Burger Cahaya blom penah try, tgk macam beso sangat je, tak termuat mulut la.

Cahaya makan Hor Fun tu macam tu je. Cahaya tak makan cili sangat, tak baik utk perut. Huhu. Garfu sudu tu mee udang my sis. :)

Yang last pics tu kat IKEA cafe. Makan the famous meatballs. Kalau pegi IKEA mesti nak makan meatballs. :) Spaghetti Olio tu from KLCC food court. :) Yummy!

CAHAYA said...

Encik SukaBebel sker ciken cop mane eh? Steven eh? Kalau adik Cahaya, diorang sker yang Steven tu, banyak sampai nak meletup perut dibuatnya. :)

Faisal Admar said...

hehe blackpeper untuk orang yang hot je kot! hahahahaha... melawak je.

flogger dalam wiki pun ada. orang yg blog pasal makanan hehe.

umak ai... sampai 37 buah? nak buka library terus ke tuh haha! ni jap gi nak ke queensbay mall. confirm nak kena gi borders sebab nak cari pasal paris dan venice. so kang ada plak terlebih bajet haha! sebab nak cari kasut dgn shades sekali.

ala burger tu leh gigit sikit² le... ingat mulut jerung ke leh masuk semua haha :P

meatball sangat sedap! i suka sangat tau! ;)

CAHAYA said...

haha. so you claim you hot la ni kan? Huhu. sangat perasan. :) But, apa salahnye kan?

Malas nak wiki. Banyak sangat terms. Kalau orang lain bgtau, cepat sket masuk otak. Hehe. (cakap je la malas)

Erk, library ke? Almari buku kat umah pun dah penuh. Huhu. Nak tanye, mana u dapat 'An Amazing Story' by Carlo Gabbi tu?

Mane puas geget sket2. Kalau dating lagi la gagal kalau makan burger tu. Terus kensel nak buat jadi gf nanti. Haha.

Sker meatballs eh? IKEA punya sangat sedap. Takde rasa pahit2. Gravy dia pun the best!

en_me said...

naper singgah gombak tak ping ping me one uooolssss.. uhuhu

CAHAYA said...

almost everyday Cahaya kat Gombak. Umah mak ayah kat sane. Kalau ping en_me nak belanja ke?

:: Cikgu Wiween :: said...

mushroom chicken tu sodapnye kak! huhuh best x histeria??

Wahidah said...

wah byknyaaa pergi makan luar...hehehe

CAHAYA said...

CikguWiween,

Memang sedap pun. CW dtg KL, Cahaya belanja. Meh jom meh!

-----------------------------------

Wahidah,

Orang bujang, camni lah. Hari² yang takde dlm blog ni je la yang masak. Yang lain, beli atau makan kat luar je.

Suka Bebel said...

asyik makan je.ni yang jeles ni.hehe...makan lah selagi boleh makan.kalau dah sakit susah nak makan.betui tak?hehe

CAHAYA said...

makan ape yang patut je. Ala kadar. 3 meals a day. Nothing in between. :)

p/s: nampak je banyak. tapi sorang 1 je.

haritz said...

Tahu tak cahaya kalau kat Penang U tak puas hati tetang makanan dan service boleh report kat Penang Tourism, diorang mmg layan benda2 ni sgg Penang main income pelancongan. Tapi ramai tak tau. So next time gertak ownwer ckp nak repot pasti gelabahnya.Silap2 free hehehe..

ps:kalau saya balik Penang mesti pekena mee udang,sedap giler

CAHAYA said...

Itu kalau kat Penang. Ni kat KL. nak repot kat sape?

p/s: mee udang memang best!

landaklaut said...

besnye makan..nyamm!! chilis mmg bes! huhuhu.. cahaya, i pernah tanye dulu tapi nak tanye lagi. ur name mmg cahaya ke? kalau ye, samalaaa nama kita pun cahaya jugak! yay!!

Catz said...

wow...banyaknya makanan....saya sukaaaa tgk org makan banyak2 nih...hahhahaha...sukaaaa tgk gambar food....sukaaa.....
oih.dah ada molten cake yg putih ek?..hahaaa...catz sgt suka..tapi yg warna coklat lahh...uiii......tgk meatball ikea pun dah terliur2 niiii

CAHAYA said...

landaklaut,

makan memang la best. fullname Cahaya Ketenangan. Nampak tenang tak? Haha.

-------------------------------------

Catz,

itu damage utk 1 1/2 minggu tu. Haha. Cahaya suka warna Chocolate jugak, Molten Chocolate Cake. Cahaya lama dah tak makan meatballs tu. Ada la 1/2 tahun. Hehe.

landaklaut said...

heuheuhe.. saya cahaya kelembutan. tak lembut pun.. hihihi...!!

CAHAYA said...

landaklaut lembut la. soft gitu. maklumlah dok kat laut. kalau landak darat, TAJAM jek. Hehe. :)