Monday, December 29, 2008

Sehati Berdansa dan William

Haha. Cahaya sendiri tak percaya. Kat TV tak pernah tgk langsung. Alih² nak tgk LIVE plak kan? Tapi layan je lah! :)


Cahaya asyik kena warning je sbb tangkap gambar, alahai kecoh je mamat tu bagi warning segala. Cahaya tak pakai flash pun. tak kacau diorang pun. :( But, I've managed to catch one or two not-so-clear picture. But, nak gambar Fahrin Ahmad. Huhu. :(

From PICC, we went for dinner + supper @ William. Four of us had Nasi Goreng Seafood Sotong, Mee Raja and Pizza Turkey Motadella (ntah btol ntah tidak. belasah je namanya). Because we're so hungry, selalu je lambat timing nak ambil gambar. Huhu.

I had fun. But a bit turn-off while eating, banyak sangat bau lipas kat William (Encik William, kalau nampak ni, sila2lah upgrade your place, okeh!). Euwww yucks!
p/s: Cahaya gi Singapore sampai Khamis. Yeay! Take care all. Salam Maal Hijrah 1430H.

21 comments:

Amer Yusof said...

serius...sy pun pernah gak. masa af6, tak pernah2 tengok konsert mingguan, dpt pulak tgk konsert keberapa ntah, pastu tgk final. hehehe. masuk2 dewan ala-ala ternganga sbb tak tahu nk borak apa sbb kita tak ikut sgt show tu...tp untung jugak tgk live, boleh tgk camner production buat live telecast.

p/s: sy minat amyza, dia kelakar gilos

arsaili said...

Salam Maal Hijrah, May Allah crown us with the best of iman, health, wealth and peace of mind in the New Year.

mummysyafie said...

kotor ke tempat tu sampai banyak bau lipas. tapi mostly kater makanan kat sini sedap kan

selamat pergi dan balik

haritz said...

saya reality show kurang minat, tp kadang2 dah takder aper tgk jugak. Pergi Singapore ke wah bestnya. Tak pernah sampai saya bila gak nye ye...

Kniedaz said...

hehe..kniedaz tgk sehati berdansa final tu kat umah makcik kat kl...
kami punya fanatik jerit2 sbb lisda menang
heheh...

BasH said...

ohhh gi melancong singapore ek? kerennn...kehkeh..

Suka Bebel said...

aku tengok sambil baca komik je.boring la tahun ni punya edisi sebab tak suka ngan both finalis.hehe...buleh tak gitu?

Tepak Sireh said...

i first time tengok LIVE kat tv sehati berdansa tu, respect ler kat depa... dalam masa seminggu jer dah master skills tu semua... hebat!

p/s: yg pakai tudung tu errrmm... manis :D

Catz said...

selamat tahun baru..
wah...enjoy ur s'pore trip yaaaa!

Faisal Admar said...

wah! sempat juga tengok sehati berdansa ye :P

i pun sama le. tak minat. final di muar. takde langsung. my mom and sis sedih. hehe.

ramai yang complain pasal tempat william ada lipas dan tikus. hehe. tangkap je sekor dan bau. lagi nyaman. hehe.

murni pun ok juga kan? nape tak ke murni je?

izan said...

cahaya,

fahrin encem kan... terserempak masa dia orang shooting kat cerating kuantan.

pegi singaporeee.... eii bestnya..

Nem0 o0h Nem0 said...

makanan kt ctu sedap sgt tp bau tu yg x menyenangkn.. =0

salam maal hijrah dan tahun br sis..

Wahidah said...

wah minat fahrin eik???

minat gk..hencem la die..nmpak maskulin gitu...

axim said...

happy new year 2009

may you will have a great year ahead..

TC

CAHAYA said...

AmerYusof,

Best tgk production kalau kite dok dekat² tmpt 'itu'. Tapi Cahaya takde la dok situ. Dok belakang². Thanks to Blogger-Eddy for the tickets. :) Yeay! Jgn serik bagi kami tiket okeh!

AF Cahaya tak penah lagi pi konsert. Tgk audition penah la. :)

p/s: We all sokong siapa yang best. But the crowd, sangat fanatik. Melampau btol fanatik mereka. :)

-----------------------------------

arsaili,

thanks. Wish a best year ahead for you too. Hope for every possible bright moments this year. yeay! Salam Maal Hijrah 1430H and Happy New year 2009!~

CAHAYA said...

mummySyafie,

agak kotor la mummy. Yucks! Bau tak leh tahan. But makanan memang sedap. Cahaya tgk mummy satu family enjoy dgn telatah sehati berdansa cilik kat umah kan? Protoge tu. Lagi 20 thn diorang plak. Sehati Berdansa Musim ke 20. Haha.

p/s: Alhamdulillah Cahaya dah selamat sampai KL dan bekerja. :)

-----------------------------------

haritz,

Cahaya pun x layan gak. But Cahaya sker pi event² ni. Bukan pasal glamour atau apa². But, Cahaya sker tgk macam mana dunia tu bergerak (How the world works! Boleh ke gitu?) Yelah, dalam TV nampak best je kan? Kat real lebih best. Mata sendiri jadi kamera. Jadi kaca TV. :)

Singapore sangat best sampaikan nak pegi je lagi raya cina ni. But, tgk lah dulu budget. Haha. :)

CAHAYA said...

kNiedaz,

Jerit² eh? Kitorang kat sana, belah depan je terpekik². Haha. Kitorang blur. Jauh sangat kot. :)

-------------------------------------

BasH,

Aah. Jalan² shopping, cari makan kat kota Singapura. Tak puas. Nak pegi lagi. Hehe. :)

CAHAYA said...

sukaBebel,

tgk sambil baca komik eh? Okaylah tu. Takde citer lain pun kan? Haha. Enjoy lagi tgk LIVE kot. :) (walaupun kat umah tak layan pun. Huhu). Pasal finalis tu, no komen lah! Haha.

-------------------------------------

tepakSireh,

first time eh? Betul, salute tgk determination diorang towards whatever that they supposed to learn in short period. Sangat fast-learner. :) Good companion too.

p/s: yang mana satu yang manis?

CAHAYA said...

catZ,

thanks Catz. Memang enjoy pun. Enjoy makan, berjalan kaki, berMRT dan yang penting berSHOPPING! Haha. :)

-------------------------------------

faisalAdmar,

kenapa your mum and sis sedih? Sebab tak dpt tgk ke? Or sebab orang lain yang menang? Hehe. Best tak Muar?

Murni pun sama je. Makanan yang sedap, mesti ada bau lipas jugak. Mencik². But Murni kedai dia lebih sempurna la dari William.

p/s: Makanan William lebih sedap. Tapi how nak enjoy kalau bau tu menusuk kalbu every 5 minutes?

CAHAYA said...

iZan,

ensem. Memang ensem. tgk LIVE pun sangat ensem. telinga capang. Cute! :)

p/s: Singapore memang best pun!

-------------------------------------

NemO,

Memang sedap. And bau tu. Turn off lah!

Salam Maal Hijrah 1430H Nemo. :)

CAHAYA said...

wahidAh,

haha. minat jugak eh? Memang maskulin mantap gitu. Tak tahu kenapa Linda takmo dia. Dalam LIVE pun nampak tau diorang tak bercakap. Huhu. :)

-------------------------------------

aXim,

Happy New Year and Maal Hijrah. :)
Take care axim. :)