Monday, June 22, 2009

They Said.

They said I'm too emotional.
They said I'm too straightforward.
They said I'm too blunt.

They said I've mood swings.
They said I've what it takes.
They said I've everything.

That was what they said in the last few days. We'll see if its change after a month (or two).

peace.love.respect('cahaya')

Tak'kan kubiarkan kau menangis
Tak'kan kubiarkan kau terkikis
Terluka perasaan oleh semua ucapan ku
Maafkanlah semua sifat kasar ku
Bukan maksud untuk melukai mu
Aku hanyalah orang yang penuh rasa cemburu
Bila kau tak di samping ku

24 comments:

suezensuzanna said...

they said.....yeah..people change sometimes:)

CAHAYA said...

suezensuzanna,

we'll see. we'll see if its change. :) Changes will not always a bad things.

MariaFaizal said...

They can say, anything they want to say...
:D

Do take care darlin'

tchersally said...

hmmmm...people talk..let them..take it, digest it,if changes is necessary, do it,but do it because u feel like doing it..not because of others..

CAHAYA said...

Maria Faizal,

Yeah, they can say what they want to say. I'm still here being ME.

Take care too dear sis.

CAHAYA said...

Tchersally,

People talk. And they can say whatever they wanna say. Regardless how the other party might feel. I guess I'm not the one who blunt and straightforward.

Changes needed if necessary. I will change for ME, of course. I will not change because of others. Thanks Sis. :)

HEMY said...

tu lagu ko sendiri ke..hehehe

CAHAYA said...

HEMY,

which one? the above said before the peace.love.respect are mine solely.

below my name is sheilaOn7 - bila kau tak disampingku.

Jard The Great said...

biarlah diorg.... sbb dah Allah ciptakan mulut... mulut diorg lak jenis yg tak dok diam.. nk wat camner kan?? huhuhu

CAHAYA said...

Jard,

Haha. Betul la tu. Masing2 ada sendiri punya. Dah sendiri tak pandai jaga. Tak dapek den nak nolong eh.

Cahaya kalau boleh nak pekak kan je telinga. Tapi kadang2 perlu akur dgn sekeliling sekiranya perubahan tu mendtgkan kebaikan.

Faisal Admar said...

emotional isn't good :)

CAHAYA said...

Faisal Admar,

Yeah! But that's me. I will try to change if it for good. My work environment need me to be emotional. Then how to show empathy if you're not emotional. :P

Dakjaat™ said...

perempuan suke kan amek kira apa yang orang lain cakapkan sehinggakan apa yang orang lain katakan itu membunuh diri mereka sendiri.. itu taktik namanya.. kena belajar geraksaraf .. heheheh! :)

kalau u down disebabkan orang, maka itu bermakna dia berjaya dalam apa jua yang dia buat. dia mampu mempengaruhi orang. tapi ingat, u pun boleh perkara yang serupa. tiada bezanya.

kalau dakjaat, dakjaat tak pedulikan pun apa yang orang nak cakap, nak cakap dakjaat ni sombong ke ape ke.. angkuh ke .. bongkak ke.. pedulikan itu semua. kalau orang indon kata persetankan semua itu. hahahahhaa!

sebab apa? sebab kalau kita nak amik kira apa yang orang perkatakan tentang kita sampai bila lagi kita nak teruskan hidup kita dengan mendengar bebelan orang mengenai kita? kita nk life kita sendiri. kita nak cara kite tersendiri. kite emo ke .. nak menangis ke ape ke .. kite punya pasal sebab itu perasaan kita bukannya perasaan orang lain.

jaga hati diri sendiri dulu, bukan bermakna kite kena mementingkan diri sendiri, tapi hati kite perlu diutamakan dahula apabila berada di dalam situasi persahabatan . kalau dalam family kite kena utamakan ahli keluarga kita. ada faham ka? kalau tak faham dakjaat boleh lagi explain nie selagi tangan ni masih lagi rajin. Hehehhehehehehehhe!

CAHAYA said...

Dakjaat,

Wah, panjang betul komen. Thanks.

True enough what you've said. Orang boleh cakap apa saja. Yang baik insyaALLAH kita ambil. Dan yang buruk tu, buat2 tak dengar je. Tapi tak boleh la nak ignore terus.

Situasi duduk dalam masyarakat yang membuatkan kita dengar dan pandang apa yang ada disekeliling kita. Tak semestinya kita nak bersendiri dan rasa kita betul je. Tak sihat jugak tu.

Orang2 di sekeliling kita adalah 'CCTV' Yang Maha ESA. Jadi pandangan mereka tak boleh di ambil enteng. :P

Cahaya pernah cuba untuk ignore apa orang cakap, result nya Cahaya jadi jahat. Tak peduli langsung ttg hati orang. Cahaya tak kisah kalau dahulukan orang lain kalau itu yang terbaik. Sebab kalau pentingkan diri, sama je macam hidup sorang2. Alone.

Dosz said...

apa kes emo2 tok~ hehe

CAHAYA said...

Dosz,

Tak emo lah. :P

haritzer said...

sekarang aku menangis kerana mereka tahu siapa aku, tapi itu lebih dari aku menjadi buaya darat hehehe

CAHAYA said...

haritzer,

Siapa yang tahu kamu? Pasal status itu ke? Dunia maya ni bukannya betul. Tak perlu berhempas pulas sakitkan kepala perihal dunia maya ni.

Get a life!

Faisal Admar said...

i'm not emotional but arrogant :P

CAHAYA said...

Yeah. I know. :)

kcynodia said...

usah terlalu difikirkan kata orang.

mustahaknya, kita sama-sama menaikkan motivasi dalam diri untuk menjadi lebih baik dari semalam.

kcy: agak lama juga tak mendengar lagu Sheila on 7 tu. rindu pulak time matrik. lagu tu memang femes.

CAHAYA said...

Kcynodia,

Rindu SheilaOn7 time matriks? Eh eh, macam lebih kurang je umur kita. Hehe.

Takdelah fikir sangat. Cuma ambil yang baik, abaikan yang buruk. InsyaALLAH yang baik itu bantu muhasabah diri, bantu betulkan diri. Yang buruk? Perlu telan, itu memang kenyataan. Pahit!

"Everyday in everything, I'm getting better!"

@xiM said...

it's better to be hated for what you are than you be like for what you are not..

quite true,isn't it?

CAHAYA said...

Yep. True enough. :)