Wednesday, October 14, 2009

Kegilaan.

Aku baru tergilakan yang satu ini. Dulu tak ambil port sangat. Tapi sejak dua menjak ini, aku semakin gilakan yang ini. Aku sanggup tidak makan kerana ini. Aku sanggup tidak bercakap kerana ini.

Kegilaan ini bermula semasa aku tiada bahan di ofis, lalu ku layan episod 1 di tv3.com.my. Now, aku siap mendownload semata2 untuk melihat wajah si Adam, Nur Amina dan abang Aidil.

Gila. Aku memang gila. Aku gilakan Nur Kasih.

28 comments:

Ad Rifza said...

AD tgok lite2 jer...tak minat sangat..tapi kalo tgok mmg tak bergerak la...haha...

CAHAYA said...

Lar, ye ke? Lite2 je. Cahaya sampai nanges2 kot. Emo semua cukup. ;)

Noraishikin Mohd Salleh said...

sama la kita...meleleh air mata..cita ni sangat best!

CAHAYA said...

Cikin,

Hehe. Awal2 dulu lagi kuat nanges. Nur tu kuat nanges. Samalah dengan Nur (Cahaya) ini.

Jard The Great said...

hehehe.... aku tak abes2 khatam lagi nur kasih..

CAHAYA said...

blom abis lagi episod dia. tapi dah kurang dah nanges aku.

~0~ said...

cite ni mmg ramai gile org suka...tp sy xpenah layan pun...huhuhuh

suezensuzanna said...

Nur Kasih....sume kawan2 i suke tgk crite nih..but me.. belum terjebak lagi:)

iNsOmNiAc said...

tell me abt! my kazen siap gelakkan i, x pernah2 follow citer melayu siap synopsis the whole story pun i pi cari :D
citer ni mmg 'berhantu' and i love the way how subtle they play with the islamic values, message dia SGT sampai ke hati...
well, gf apparently kita boleh dah start fan club nur kasih :p

CAHAYA said...

~0~ dan suezensuzanna,

Itulah. Dulu Cahaya pun tak port. Langsung tak layan plak tu. Now, dah gila!

Suka Bebel said...

Hehe...memang gila pun cerita ni. aku ngan wife akan make sure tak terlepas tengok dia punya sambungan.

paling aku suka pengarah dia ni pandai amik view dalam setiap scene cerita ni.memang nampak grand la kan.hehe

CAHAYA said...

insomniac,

Haha. Fan club sounds fun. ;) I punya addicted sampai I can watch the whole 19 weeks episodes in 2 days.

Pelakon2 dia pun buat orang geram. Terutama si senget Sarah tu. benci!

CAHAYA said...

SukaBebel,

Angle dia memang cantik. Lighting pun sama. Nampak macam filem kan? Best2.

Some people cakap cerita ini macam mengarut. Tapi aku suka mengarut, so layannnn selagi boleh. ;)

miezi said...

haha..citer ni memang best. sempat tengok dulu. now dah busy lah..huhu. eh, ke dah habis? hahaa.

have a good day cahaya ;)

CAHAYA said...

miezi,

Best kan? Belum habis lagi. Maybe ada lagi few episod. Rasanya sampai 25. Now dah 19. Tak lama lagi tu.

Kalau busy, nanti senang2, layan tv3 online. Leh layan wajah Nur Amina sampai lebam. ;)

Have a good day too, miezi. ;)

*~ aRaBeLLa ~* said...

emm tengok tu tengok tapi tak de la follow sangat..
btw lawaa ar rumah baru..ekeke

Mak Su said...

oohhh.. cerita Nur Kasih, ingatkan apa tadi

(lompat2 dari blog Jard)

CAHAYA said...

Arabella,

Mungkin Cahaya takde keje dah kot. Tu sebab drama cenggini pun layan. Hehe. ;)

Lawa eh? Thanks thanks.

DrSam said...

Haven't got bitten yet. Tu yang tak nak mula. Sebab masa tempoh berpantang hari tu habis satu telenovela Korea dilayan (Man in the vineyard) hi...hi..

CAHAYA said...

Maksu,

Lompat2 yer? Lompat la lagi yer. Kegilaan Nur Kasih. Bahaya gak. ;)

-----------------------------------

DrSam,

Hehe. Owh, I layan gak KBSW tu, drSam. ;) Tapi sekali sekala je la. But kalau yang donlod punya, memang advance. ;)

Nak start Nur Kasih pun boleh. Layan gak.

haritz said...

tak follow tu yang tak tau sangat, mungkin lepas ni..

i.am.belle said...

aku pun sukaaaaaa sgt. tp sejak dah tahu sinopsis dia dah tak layan dah. huhuhu

Firol said...

pernah tgk mula-mula dulu..tapi intro je..

CATZ said...

dah abih ke citer ni kat TV?
catz pernah tertgk 3 kali kot..
tapi tak faham sebab tak follow..
tapi mcm bestt lah..

izan said...

cahaya,

k zan pun macam tersuka citer ni... geram ngan adik si nur kasih tu... tu yg kdg x mau tengok citer tu. tapi macam tersuka lak kat si abang dia tu... hihi..

peluang menonton mmg terhad... asik berebut remote control ngan zulaika...

CAHAYA said...

haritz,

mahu layan? dah nak abis kot. hehe.

-------------------------------------

i.am.belle,

spoiler habis tgk sinopsis. hehe. semalam kezen aku nak citer, mati2 aku tutup telinga. spoil habis kalau dah tahu ending.

CAHAYA said...

Firol,

Masih sempat lagi kalau nak layan. Tak minat ke?

-------------------------------------

CATZ,

Sempat lagi kalau nak layan. Masuk tv3 online, sure leh tgk episod dr awal. hehe. ;) Blom habis lagi, rasanya lagi 2,3 minggu habis kot.

CAHAYA said...

Kak Izan,

Sara tu memang sengal. Saya pun sakit hati sangat dengan watak dia. Tapi kesakitan dia masa cinta tidak dibalas itu sama. Perit!