Wednesday, April 14, 2010

Kereta kau.

Kau mungkin ada sticker Ralli Art terpampang kat cermin belakang kereta kau.
Kau mungkin ada spoiler yang cukup untuk kau sidai tuala bila kau pergi picnic.
Kau mungkin ada ekzos besar yang boleh jadi tempat tidur kucing waktu malam.
Kau mungkin ada lampu HD yang boleh butakan sekejap mata orang.

Tapi apa gunanya semua itu kalau...

.

.

.

.

.

.

.

selepas 2km, aku nampak kau tersadai tepi jalan.

11 comments:

Kniedaz said...

ehehe...lawa je tp tak jaga xguna..
riak terlebih pun tuhan byr cash

Jard The Great said...

lupa nk servis kot.. ehehe

Shima Ibrahim said...

hahaha i had a bad experience with an idiot driver yesterday. how i wish after 2km, i would see him tersadai, or even better, dh terbalik dlm longkang! geram!!

DrSam said...

the way you describe kereta tu bunyi macam kerete Kimmi Raikonne je :)

HEMY said...

jahat kau cahaya....lain la kalau dia press2 minyak lalu tepi kau~~~ pastu tersadai depan tu..

hehehe..tp aku anggap ada maksud lain entri ini..ahahaha

Adziim said...

Biasalah, rupa nampak hebat tapi kadang2 terlebih sangat menjaga rupa hingga tergadai kualiti sesebuah kereta.

CAHAYA said...

Kniedaz - Tu lah pasal. Blom tengok dia press minyak lagi. Gelap terus suasana.


Jard - Mungkin dekat rumah dia banyak kedai aksesori kereta dari bengkel servis kereta. ;)

CAHAYA said...

Shima - Chill! I dalam hati masa nampak dia tersadai tu, terus cakap, "Dah sampai ke bang?"


DrSam - Too bad DrSam. Bukan. Hehe.

CAHAYA said...

HEMY - Memang pun. Dia press minyak. Bukan minyak je, nervous system aku pun dia press. So padan la muka dia tersadai.

Apa maksud lain? Imaginasi tinggi ko ni. Ni entry direct.


Adziim - Biasalah tu. Spoiler tu berat sangat kot. Kesian dia.

Faisal Admar said...

kin, perasan tak bangsa melayu je yang suka modify kereta. bangsa lain gunakan duit modify tu campur dengan duit saving beli kereta yang lebih baik.

ada sorang colleague, sanggup beli kereta kancil or iswara for the sake of nak modify kasi nampak macam drag car.

i was like... WTF?

drag car pakai rx8... pakai fairlady ke.

ni pakai kereta murah? accident terus padam.

CAHAYA said...

Faisal - Totally agree with you on this one. Ye lah, modify macam hape ntah. Bila tekan minyak, kita plak takut tercabut dinding2 kereta dia. Kesian.