Wednesday, April 28, 2010

Shopaholics.

Aku tak tahu apa dealnya perempuan dan shopping. Yang penting perempuan suka shopping dan shopping suka perempuan. Aku seorang perempuan. Maka aku suka shopping. Dan shopping sukakan aku.

Ada tak perempuan yang baca blog ni dan dia tak suka shopping? Kalau ada sila tinggalkan jejak di ruangan komen yer. Boleh aku buat statistik sebelum aku claim statement kat atas.

Dua minggu ni je aku keluar jalan2 sure tangan aku tak pernah kosong bila balik. Ada je. Hari ni handbag, esok perfume, lusa baju pulak, then kasut. Isk isk. Aku rasa semuanya dah lengkap untuk raya. Sepersalinan serba satu bak kata istilahnya. Oi, raya bulan 9. Gila lama. Tak tahan de tangan, kaki aku nak pakai barang baru. So jawabnya, aku shopping untuk raya wesak. Haha. Raya jugak kan?

Hari ni aku ke Metrojaya Warehouse Sale kat Stadium Melawati Shah Alam. Gigih drive sampai sana semata2 nak beli perfume murah. Memang murah! Nasib aku tak shopping perfume kat Mid Valley hari tu. Kalau tak rugi je.


Kesimpulannya, bajet shopping bulan May dah habis. Hello, May pun belum masuk. Haha. So tunggu gaji bulan depan pulak nak shopping.

p/s: Jarang pulak tengok lelaki suka shopping. Ada ke?

18 comments:

izan said...

minggu ni... utk membeli belah.. x sabarnyer rasa.... tp perkara dh terjadi.. nmpknya kena pospon minggu dpan.

Mimy Hamid said...

la aku tak tau ada metrojaya warehouse...harus aku jejak sabtuni..wehooo..tengkiu

pB said...

tak rasa nk beli apa apa , so baik tak yah pergi ....


hi hihi

DrSam said...

saya memang sah bukan perempuan, tapi suka shopping.

Shop till you drop sis!

Kniedaz said...

sapa xsuka shopping? saya suka!!! sangat!

HEMY said...

satu fakta orang lain tak sll paham..laki pun sangat suka shopping..sama level ngan pompuan..tp laki ni lumrahnya akan pk byk benda ngan duit yg bakal dia shopping kan tu..

hati akan rasa membazir, ada benda lain leh guna duit...tp pompuan dia boleh get rid this thought...

laki takleh..maybe sebab laki kena tanggung awek dan bini..huhu

CAHAYA said...

kak izan - Ye ke? Takpe, shopping tak bermusim. Bila2 pun boleh shopping. Utamakan priority dulu. ;)


Mimy - Harus wehh! Semalam dah start. Hari keje pun ramai orang. Kalau weekend sure lagi sesak.

CAHAYA said...

pB - Hehe. Betul. Kalau tak aim nak beli apa2 baik jangan. Silap2 terbeli benda lain. Cahaya mmg plan nak cari perfume. So mission accomplished!


DrSam - Pengakuan seorang lelaki suka shopping. I loike!

Dah drop dah pun, DrSam. Hehe.

CAHAYA said...

kniedaz - Cayalah! High 5!


HEMY - Bak kata prof (seorang lelaki) yang bagi talk pasal duit kat Wanita Hari Ini tadi, "Perempuan ni berjiwa besar, kalau bukan shopping utk diri sendiri, dia akan shopping untuk anak dia, adik dia, mak dia, ayah dia.."

Lelaki fikir diri sendiri je kot! Ops!

Ery Farieha said...

saye depends on mood laa
kdg2 bulan2 x shopping tp lepas tu skali shopping abes laa. lepas gram
hahaa

Sally said...

Sis,
am a lady..and yes! i luv shopping!!!!

aiseyman..perfume? 212 ade tak? Hypnose by Lancome ade?

miss hav0c said...

ooo man,,,napela time aku tade duit uwaaa

CAHAYA said...

ery - Haha. Sama lah. Dah 3 bulan tak shopping. Sekali shopping, tiap2 hari tak berhenti. Adoi.


Tchersally - Yeah! High 5! Carolina Herrera semalam ada, Lancome pun ada gak. Tapi perfume lelaki lagi banyak. Saya amik Vera Wang, Loewe dengan Paris Hilton. Perfume penyanyi and celebrity mcm paris, jlo, kylie semua around 60-70 ringgit je. good deal i guess.

CAHAYA said...

miss havoc - Takpe, next time sure ada lagi.

..: AzFaRuL sEdAp:.. said...

ada je. *wink*

CAHAYA said...

azfarul - ok lah tu! ingatkan perempuan je suka shopping. ;)

Faisal Admar said...

suka shopping bila ada duit lebih :) teringin nak beli singlet lately. tak jumpa2 lagik.

CAHAYA said...

singlet tak mahal sangat kot!