Tuesday, August 17, 2010

Kicap.

6 Ramadhan. Alhamdulillah.

Di sebuah Bazaar Ramadhan pada waktu petang.

Penjual 1: Beli satu percuma satu. (2x)
Penjual 2: Beli hari ini esok sure nak lagi. (2x)
Penjual 3: "Totttttttt", bunyi Vuvuzela kaler pink. (1x)

Pembeli 1: Woi, diamlah!

Penjual 4: Apa woi woi. Kicap pun ada nama der.

9 comments:

Mohd Adziim said...

Macam2 cara tarik customer.

Jard The Great said...

hehehe.. tak penah lagi ke bazar

suezen said...

ahaha...kicap ehh

As said...

alamak! as pun tak sampai lg ke bazaar puasa kali ni :)

Nem0 o0h Nem0 said...

boleh ye sound2 cmtu?haha

Wahidah said...

i love kicap..n kt sini tk de kicap..kicap yg wai bawa hari tu dh hbs..pdhal wia jenis mkn sumer benda ngan kicap..aiyooo..mati selera ooo

CAHAYA said...

Adziim - Nak cari rezeki. Macam tu lah.


Jard - Belum lagi ke? Kadang-kadang aku tak beli apa pun. Aku just jalan-jalan meneman orang atau tengok gelagat orang. :P

CAHAYA said...

Suezen - Yep. Kicap. Aku pun tak terfikir.


As - Takpe. Puasa sebulan. InsyaAllah sempat singgah satu atau dua bazaar nanti. :)

CAHAYA said...

Nemo - Tu lah. Kelakar sangat. Dah la time tu hujan rintik-rintik. Buat lawak plak diorang.


Wai - Semua orang love kicap kot. Hehe. :P